neděle 5. července 2020

Český Krumlov








Bylo nám jasné, že pokud se máme podívat do Českého Krumlova, který nepřetéká turisty, musíme letos. A čím dříve, tím lépe. Pořád se nedařilo, až konečně dnes! Pro mě vlastně první pravý letní výlet se vším všudy. Lidí tedy bylo dost, to pusto a prázdno jsme bohužel prošvihli. Ale myslím, že i tohle množství turistů se nedá srovnávat s tím, na co jsou v Českém Krumlově zvyklí. 





Výlet jsem si užili parádně. Zvládli jsme projít oba hlavní okruhy - tedy renesanční a barokní apartmány, to se nejvíce líbilo Kláře, i apartmány z 1. a 2. poloviny 19. století, z těch byl nejvíce nadšený David. Mě naprosto okouzlilo barokní divadlo. Před mnoha lety - rozuměj před dětmi - jsme s manžele v Českém Krumlově byli, ale divadlo jsme neviděli. Nemůžu si vzpomenout, zda proto, že bylo tenkrát v rekonstrukci, nebo jsme prohlídku nestihli z časových důvodů. Proto jsem dnes měla divadlo jako prioritu a byla bych ochotná oželet klidně i nějakou jinou prohlídku. Naštěstí to nebylo potřeba. Samozřejmě jsme se prošli zámeckou zahradou. A nevynechali jsme i útulné uličky v podhradí. Stejně tak Kostel sv. Víta.




Litovala jsem, že den je tak krátký. A to jsme z Prahy vyjeli na naše poměry brzy a vrátili jsme se kolem 21 hodiny. A stejně se nám z městečka nechtělo. Pokud máte Český Krumlov v plánu, neváhejte, věřím, že turistů bude přibývat. A není nad to se uličkami volně procházet a ne být davem posunován!

4 komentáře:

  1. Ale, mohu jen závidět! Teď se do Krumlova nedostanu.
    Děkuji za krásné fotky a přeji pohodvé dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jestli to bude takhle pěkně pokračovat, bude Krumlov bez turistů ještě dlouho a třeba to stihneš!

      Vymazat
  2. Český Krumlov je krásný. Už jsem tam mnoho let nebyla. Moc se mi líbila návštěva před lety koncem října. Mělo to též své kouzlo. A těch turistů tam už moc nebylo. Ještě si neodpustím, abych nepochválila fotku mamky s dcerou - řekla bych, že jste jako sestry. ¨
    Měj hezké letní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, Věruško, podzimní Krumlov musí mít své kouzlo, když se vydaří den.
      Děkuju za pochvalu, ale myslím, Věruško, že bys možná mohla skočit na oční :-). Ale je pravda, že tahle fotka je dost vzácná, málo kdy se nechám fotit.

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!