pátek 16. března 2012

Kokosovo-oříškové muffiny


Muffiny u nás "letí". Kdykoliv se dětí zeptám, co mám upéct, muffiny zvítězí. Je jim vcelku jedno jaké, zdá se mi, že nejdůležitější je tvar. A tak jsem prohledávala své staré recepty, jestli neobjevím ještě nevyzkoušený recept, protože péct pořád dokola to samé mě nebaví. Dnes to vyhráli tyhle kokosovo-oříškové. I proto, že se dnes vrací z dovolené mí rodiče a taťka má kokos moc rád.


Podělím se s vámi o recept, jsou opravdu dobré:
3 vejce, 140 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce vody, 150 ml oleje, 100 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 50 g lískových oříšků, 3 lžíce kokosu
Mouku smícháme s práškem do pečiva, kokosem a nahrubo nastrouhanými oříšky. Žloutky, vodu a oba cukry ušleháme do světlé pěny. Úzkým pramínkem přiléváme za stálého šlehání olej a důkladně zašleháme. Přisypeme sypké suroviny, přilijeme mléko a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Formičky plníme do tří čtvrtin . Pečeme na 180st asi 15 min.


Dnes byl první jarní den. Tedy ne astronomicky ale podlepočasí rozhodně ano. Možná by se dalo říct skoro letní den. Moc jsem si sluníčka užívala, chybělo mi, hned se cítím lépe. Jediným mráčkem je, že se Davídkovi rozjíždí nějaká choroba. Rýma a docela ošklivě znějící kašel. Zatím je bez teplot, uvidíme jak to ustojí.




4 komentáře:

  1. U nás frčí taky...na střídačku s roládou :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Mufinky jsou u nás také oblíbené. Zrovna tento týden mi přišel balíček se silikonovou formou. Mám totiž obyčejnou, do které dávám papírové košíčky a jednou jich kluk několik slupnul. Prý si myslel, že to tak křupe ten karamel, co byl navrchu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)))). Má silikonové formičky a jsem s nimi moc spokojená.

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!