neděle 19. srpna 2012

Za Čtyřlístkem



Na dnešní den jsme si naplánovali cestu za načšmi oblíbenými postavičkami. My velcí jsme na Čtyřlístku vyrostli, Klárka teď jejich příběhy také nadšeně hltá. I když mám pocit, že už to není "ono". A není to jen tím, že jsem už trochu přerostlá. Když se vrátím ke starým příběhům, na rozdíl od těch nových se mi stále líbí.
Naší cestu jsme začali v Doksech prohlídkou muzea. Zavzpomínali jsme si nad ukázkami starých vydání. Početli si něco z nových. Poučili jsme se, jak takový komiks vlastně vzniká. A dozvěděli se, že se můžeme těšit i na film.




Pak už jsme vyrazili na naučnou stezku okolo Máchova jezera. Je škoda, že je tak dlouhá. Nejsem si jistá, zda by David ušel 15km, navíc jsme na to neměli ani dostatečnou časovou rezervu . Rozhodli jsme se, že než riskovat nějaký trysk kolem dokola, radši v klidu prostě kus půjdeme a pak se vrátíme. Procházka lesem byla kouzelná. Krásný voňavý borový les! I pár borůvek do pusy jsme našli. Klárka zpočátku nad námi jen postávala a honila nás, ať už jdeme. Ona přece borůvky nejí! Nakonec neodolala, ochutnala a její modrá pusa svědčila o tom, že jí přece jen zachutnaly.
Když jsme se dostatečně vyprocházeli, popojeli jsme autem do Starých Splavů, abychom se pokochali Máchovým jezerem zblízka. To nebyl tak úplně dobrý nápad. Všude ohromné davy lidí, vedro, křik, tak jsem nakonec prchli domů.

2 komentáře:

  1. Čtyřlístek má vlastní muzeum? Taky jsem na Čtyřlístku vyrostla, mám svázáno celkem dost ročníků. A máš pravdu, že novější už nejsou co byly za našeho mládí :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!