pátek 15. ledna 2021

Den 15/365


 

Dnes jsem pekla už podruhé tenhle výborný hruškový koláč. Recept jsem našla na instagramu, tak si ho tady uložím, hledání je tady pro mě jednodušší. Pokud máte rádi chuť hrušek, která se skvělé pojí se skořicí a perníkovým kořením, neváhejte a koláč si zkuste upéct. Je to opravu rychlovka.

Těsto: 250 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do perníku, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička skořice, 2 lžíce kakaa, 110g cukru, 160 g studeného másla. V misce smícháme sypké suroviny, po promíchání přidáme nakrájené studené máslo a prsty vytvoříme drobenku.

Náplň: 1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 1 tvaroh, 2 lžíce medu, půl sáčku pudinkového prášku, 3 oloupané a nakrájené na plátky.

Do máslem vymazané koláčové formy vsypeme 3/4 drobenky a lehce přitlačíme na dno a na okraje. Smícháme suroviny na náplň a vlijeme na připravený korpus. Poklademe plátky nakrájených hrušek. Posypeme shora zbytkem drobenky a pečeme v troubě na 175 st cca 35 min. Po upečení bude pod krustou ještě neztuhlý, ale po vychladnutí ztuhne a půjde hezky krájet. 

2 komentáře:

  1. To zní jako velká dobrota!
    Hezký večer, Ali, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu je, vyzkoušej.
      Přeji úspěšný start týden, Helenko!

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!