pondělí 24. června 2013

Tak nevím

Klárka se v pátek vrátila ze školy v přírodě. Byla opálená, veselá, spokojená, plná zážitků. Byla také na sebe pyšná, jak dobře to bez nás zvládla, prý plakala jen trošičku první večer :-). Pak už vůbec. Hned v sobotu bylo ale jasné, že tak v pořádku není. Již před obědem si šla lehnout s tím, že na švp chodili pozdě spát, tak je unavená a musí to dospat. Večerní horečka a nedělní bolest v krku, že nemohla téměř mluvit, nás dohnaly na pohotovost. Verdikt mi byl jasný předem - angína. Nu, je to hloupé. Klárka je smutná, že nepojede ve čtvrtek se školou na výlet, nedojde si v pátek pro vysvědčení. Ale není to ještě to nejhorší. Mnohem horší nás zřejmě čeká. Na švp totiž byly neštovice, které Klárka ještě neměla. A my máme jet k moři. Odjíždět máme 20. den inkubační doby. A já vůbec nevím, co dělat. Zrušit dovolenou rovnou? Čekat, jak to dopadne a když se do odletu neosype, doufat, že je nechytla? Opravdu vůbec nevím a mám za sebou už nějakou bezesnou noc. Ještě se samozřejmně poradím s naší paní doktorkou, až půjdeme na kontrolu po dobrání antibiotik (pokud tam nepůjdu dřív s Davidem, který určitě angínu chytí). Tak takovýchhle radostí si teď užívám!

Abych přišla alespoň trochu na jiné myšlenky, zapojila jsme se do giveaway u Ivanky. Její výšivky mám moc ráda, často se na ně chodím dívat. Její blog jsem vlastně objevila v době, kdy jsem koketovala s návratem k vyšívání. Tak pokud i vy máte vyšívání rádi, můžete také zkusit do 2.7. štěstí a vyhrát tyhle úžasné dárky.

11 komentářů:

  1. Ali držím palce ať jste bez nemocí:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli jedete k moři na vlastní pěst a je možnost vrátit se autem, tak bych to riskla. Ale je to k vzteku. Já je měla taky o prázdninách a museli jsme odjet :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivano, právě že ne, máme letět a je dost velká pravděpodobnost, co jsem zjišťovala, že s neštovicemi nás nepustí do letadla.

      Vymazat
    2. Neštovice jsou infekční před výsevem pupenů. V tobě vyrážky už ne...
      spíše je problém, pokud by neštovice dostala, že se asi nebude moci koupat v moři. Ale může mít neštovice s pár pupínky.

      Vymazat
    3. Trošku vás opravím, neštovice jsou infekční před výsevem a v prvních dnech, dokud pupínky nezaschnou. Tekutina v puchýřkách je velmi infekční.Nemohla by do moře, nemohla by na sluníčko, nemohla by prostě nic. Uvidím, třeba se stihne osypat před odletem a bude vše jasné.

      Vymazat
  3. Ali,
    dík ti za komentář :-)
    A teď ti chci napsat svoje zkušenosti s neštovicemi.
    Před 2 lety jsme jeli s příbuznými jedním velkým autem do Chorvatska. Hned první den, po půl dne na sluníčku přítel / nyní manžel/ dostal vysoké horečky a následně se i osypal v 37 letech.
    Mysleli jsme , že má úžeh, úpal, alergii na sluníčko.
    Prakticky celý pobyt strávil v klimatizovaném pokoji ve vysokých horečkách, nikdy jsem nic takového neviděla, až jsme o něj měla strach.
    Paradoxem bylo, že jsme mi matky od dětí žádná neštovice nepoznala ;-)
    Je fakt, že si tu dovču moc neužil!
    Ale teď už to vyprávíme jako úsměvnou historku ;-)
    Tak držím palce, aby u Vás to dopadlo lépe či vůbec a dovču jste si užili všichni !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, Ilonko, vy taky už nevíte, čím si dovolenou zpestřit! To muselo být hodně nepříjemné, neštovice v dospělém věku opravdu legrace nejsou. Tím už snad máte prázdninové horory navždy vyčerpané a můžete si jen a jen užívat. Krásné léto!

      Vymazat
  4. to je tedy nadělení... angínu známe- to jsme taky 2dny po příjezdu mazali v HR pro ATB, neštovice jsme zažili jen u hotelových sousedů- a je to fakt děs, protože dítě nemůže na slunce ,ani do vody- osypala se až tam, tak se u ní střídali hlídači. Tady je každá rada drahá, přála bych vám, aby to vyšlo, ale je to prostě ruská ruleta. nevím, jestli se to dá zjistit z krve- asi ne.
    Tak držím palce, ať to dopadne- dovolenou přeju každému-po tom celoročním shonu, pár dní mimo jedině prospěje!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, že nic nevykoumám, ale po těle mi z toho není dobře. Mrzí mě, že vás nemoc dohnala i na dovolené, ale koukám, že i tak jste si to pěkně užívali. To je moc dobře!

      Vymazat
  5. nene, teď to bylo v poho. To je stará, leč pravdivá historka... nemoci nás dohánějí často a v nejnevhodnější okamžiky ;-)Ale ten stres je nanic... kazí tu chvíli těšení se. Přesunout už to asi nejde, že...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!