úterý 21. srpna 2018

Do Ameriky


... jsme vyrazili dnes.  No dobře, tak ne do Ameriky ale na Ameriku :-). Vlakem jsme dojeli na Karlštej. I když hrad dnes nebyl cílem naší cesty a tudíž jsme ho fotit nechtěla, jednu rychlou fotku jsme stejně musela. Když on je tak fotogenický!
Pod hradem jsme zabočili k Dubu sedmi bratří a dále k prvnímu vápencovému lomu Malá Amerika. Ta je pro mě nevyfotitelná. Výhledy jsou hodně zarostlé. Asi budu muset začít věřit na Ježíška a skutečně mu napsat o dron.


 Pokračovali jsme dál a opět se na dálku kochali Karštějnem. Vidíte ho tam?


Další na cestě nás čekal lom Mexiko.



 A nakonec přišel na řadu lom Velká Amerika. Ten určitě všichni znáte z filmu Limodánový Joe.






 Dovolím si ještě pár poznatků z dnešní cesty. Celá trasa je samozřejmě dobře značená turistickými značkami. Nejsou ale bohužel ani moc potřeba. Velmi dobře se lze orientovat i podle téměř souvislé cestičky z odpadků, papírů, plechovek a použitých prezervativů. Také je třeba dobře se dívat, kam šlapete, abyste si nedonesli něco "voňavého" na botě. A ještě jedna věc mě zarazila. Všechny lomy jsou obehnané různými zábradlími, řětězi nebo výstražnými páskami. Všude cedule zakazují vstup za ohrazení. A my byli snad jediní v těch davech, kdo tento zákaz dodržoval. Ano, nemáme ty správné IG fotky, ale na místa, kam se vstupovat nemá, prostě nelezeme. Jsem prostě taková - když se něco dělat nemá, tak to nedělám. Navíc tenhle zákaz mi nepřišel jen tak svévolný a zbytečný. A množství pomníčků na okrajích Velké Ameriky mě v tom utvrdilo. To víte, že děti měly řeči. Když tam chodí jiní, proč ne my.... stejně to nikdo nehlídá, tak proč tam nejít... ty jsi mami hrozenej zbabělec....

A na záveř pár pohledů do už téměř podzimní krajiny. Barevnými listy bych se raději kochala později. Sucho dělá své....



Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!