čtvrtek 14. srpna 2014

Výstava morčat


Toulcův dvůr patří mezi naše oblíbené cíle. A každoročně musíme navštívit výstavu morčat. I letos byla účast hojná, i mezinárodní. Hodnotitelé byli z Německa. Jako každý rok jsem žasla, kolik různých druhů morčat je. Stále nejsem schopná si zapamatovat jména všech ras. A jako každý rok mě udivovalo, co všechno musí pro krásu vytrpět takové malé morčátko. Dlouhé chlupy se natáčejí na natáčky a svazují do různých culíčků. Fenování je na výstavě běžná rutina. Tentokrát jsme poprvé viděla jak jsou morčata opatlávána spoustou různých tužidel a kondicionérů. Říkám si, jestli se náš úplně obyčejný Jonášek nemá lépe.


Dnes byl prvním den výstavy, hodnocení teprve začínalo, tak jsou všechny ceny pěkně pohromadě :-)
Samozřejmě výstava má svou prodejní část. Klára se okamžitě zamilovala do dvouměsíčního hnědého crested samečka. Přiznám se, že si stále pohrávám s myšlenkou pořídit Jondovi kamaráda, ale mám strach, že si kluci nepadnou do oka. Konzultovala jsme to s chovateli. Prý dospělý samec čerstvě odstaveného samečka přijme bez problémů. Krize může nastat po půl roce, kdy mládě dospěje a je možnost, že se kluci budou prát. Prý převažují případy, kdy spolu vycházejí dobře i nadále, ale jistota to není. A nám už se prostě další klec do bytu nevejde. Takže i když jsem se nad morčecími miminky rozplývala, nový přírůstek jsme odmítla pořídit. Klárka prolila potoky slz, tak jsme radši vyrazili na obhlídku stálých obyvatel Toulcova dvora.

Prase Blaženka


Krávy se děti trošku bály. Prý je moc velká :-)


5 komentářů:

  1. No to zírám ... výstava a ještě mezinárodní, to jsem neměla ani tucha, že něco takového existuje:-)) Ale fakt, natupírované morče bych ráda viděla:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bys, Ajko, zírala, co všechno s morčaty vyvádí. Takové procedury jsem ani u kadeřnice nikdy nepodstoupila :-)

      Vymazat
  2. Krávy bych se také bála, ale kozu bych si klidně pořídila, kdyby bylo kam:-)
    Morčecí kluci by se asi opravdu prali, to je jako psí kluci. Také se většinou perou (ti naši tedy alespoň ano).
    Moc hezky jste to nafotila:-)
    a Klárka? Krásná slečna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On ale ty krávy byly docela malé. Nevím, co to bylo za plemeno, nevyznám se v tom, ale byly takové drobnější. Jenže naše městské děti ještě přímo proti krávě nestály :-)
      Děkuji za chválu. :-)

      Vymazat
  3. Klárce to moc sluší!
    A ze zvířátek mě nadchla nejvíc Blaženka. Jak tam tak leží, dělá čest svému jménu:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!