středa 14. srpna 2019

Zase na berounsku

Opět jsem vyrazili vlakem do Srbska. Odtud jsme  vyrazili do rezervace Koda. Nejprve ke kodskému prameni a studánce, která je svedená do bývalé kaple u cesty. Pramen zde má celoročně 11 st. Je možno ochutnat, my jsem ale zbaběle pili vlastní donesenou vodu.


Další cesta vedla k jeskyni Koda. Tato jeskyně patří k nejvýznamnějším archeologickým lokalitám Českého krasu. Podle archeologický průzkumů tato jeskyně byla obývána od středního paleolitu až po středověk.




Stěny jeskyně jsou zdobeny "pravěkými" malbami.

Další bod programu byl Tetín, hlavně zříceniny hradu.




Jsou odtud nádherné pohledy na Berounku:



Tady nám nahnalo trochu strachu počasí. Zastihla nás sice jen lehká přeprška, ale všudem kolem bylo vidět, že prší mnohem vydatněji. A podle radaru se na nás valila pěkná sprcha. Takže jsme vypustili plánovanou prohlídku tetínských kostelů. Alespoň máme důvod se sem brzy vrátil. A svižnou chůzí jsme vyrazili do Berouna.

 I když to na fotce Pražské brány nevypadá, mračilo se mi za zádny hodně ošklivě. Oželeli jsme tedy cestu podlé Berounky do Srbska a vyrazili na nádraží.


Tam jsme došli asi tak za půl minuty dvanáct, protože se strhla veliká průtrž mračen. Byli jsme moc rádi, že vlak přijel relativně na čas a mohli jsme se před tou hrůzou schovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!