čtvrtek 16. listopadu 2017

Více než měsíc...

Coffee

Toffee

Cookie

...jsou kluci u nás. Konečně jsem se pokusili vyfotit je. Byl to boj. Jsou stále jak pytel blech. Vyfotit je při pobíhání po pokoji nelze. Jsou neuvěřitelně rychlí, měla jsem plný foťák šmouh. Ono i na ruce je udržet v klidu je umění. Jsou neustále na odchodu. Jsou to kluci učenliví. Loudit se naučili snad za dva dny. Takže každé ráno mě vítá skupinka hlady týraných hlodavců. Je zajímavé sledovat, jak má každý úplně jinou povahu. Coffee je mazlík. Nechá se chytit nejsnadněji a docela ochotně se nechá drbat. Toffee je nejmenší, ale nežravější. Když jim dávám nějaké mlsky přímo z ruky, mám pocit, že to ani nekouše a rovnou polyká. Je neuvěřitelně zvědavý a rychlý. Chytit se nechá, protože doufá, že z toho kápne nějaká dobrota. Když ale pochopí, že už jídlo nebude, hrne se někam pryč. Cookie je největší, přitom ale jí nejpomaleji, všechno si labužnicky vychutnává. Je nejméně kontaktní. Dlouho mu trvalo, než se naučil vzít si pamlsek z ruky. Většinou počkal, až si vezmou bráškové a pak jim to vyškubl. Teď už si pro dobrůtku přijde. Chytit se ale nechce nechat, o nějakém drbání nemůže být řeč. Po dnešním focení v kleci trucoval, otočil se k nám zády a nechtěl ani křížalu. Někdy si říkám, jestli třeba neví, že jsme ho původně nechtěli :-) . Snažím se ho pomalu na ruku zvykat, ale zase ho nechci přílišným braním moc stresovat. Je to takový bubáček.

12 komentářů:

  1. Alice, to jsou krásní plyšáci, takoví mazlící čumáčci.
    Hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plyšáčci to jsou, ale na pořádné mazlení moc rychlí :-)
      Krásný konec týdne!

      Vymazat
  2. Jsou krásně vyfocení! A tváří se tak starostlivě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš jsou trochu vystrašení. Přeci jen je musela Klára pořádně držet, aby byla fotka alespoň nějaká.

      Vymazat
  3. No, vidím, že máte doma veselo :o)
    Ali, měj hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, veselo je u nás pořád. I "veselo". :-)
      Krásný večer i tobě, Helenko!

      Vymazat
  4. Pěkní kluci a učenliví. Mates je taky přeborník v žebrání. Jídlo vytrhává z ruky a okamžitě ho rychlostí blesku zhltne. To Bubák byl jinačí, ten si sousto opatrně vzal do tlapiček a pomalu ujídal. Někdy byl Mates tak rychlý, že mu to vytrhnul z pacek a Bubák měl prd. Taky bylo zajímavé, když dostali naši kluci mandarinky nebo třeba jablíčko - Mates to popadl do pacek a Bubák - to byl náš estét - ten to okusoval tak, aby si pacinky neulepkal. Mates je divoch, lítal a skákal po bytě jak veverka, seděl na topení, na klice, na hrnku a Bubák, to byl takovej buchta - ten byl rád, že vyhopnul na sedačku a do nějakých výšek se nepouštěl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že mě nikdy nenapadlo, jak rozdílné povahy mohou mít i hlodavci. Na večery jsou kluci rozhodně lepší než televize.

      Vymazat
  5. Jak vidím, zakládáte si malou zoologickou zahradu :-) Kluci jsou nádherní, musí být zajímavé, je pozorovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, už žádná další tlapka nepřekročí práh domu. Já si naivně myslela, že jedna činčila nebo tři nebude téměř žádný rozdíl. Teď se nestačím divit. Například množství bobků neroste s počtem činčil lineárně ale exponenciálně!

      Vymazat
    2. Bobky jsou dobrý....víš, že když je myšovi tak nějak nevolno, že si "pochutná" na bobkách toho zdravého a pomůže mu to?
      Taky jsem vypozorovala...to dělá hlavně Mates, že občas sebere svůj bobek hned u zdroje a zbaští ho? Jinak jako televize nemají chybu....u nás je to ještě vyšperkované tím, že zlobí Oskara

      Vymazat
    3. Jitko, vím. Znám to od morčat. Dokud byla Jonda sama, trpěla na zažívací problémy, průjmy a tak. Dokonce jí i na veterině tímto způsobem léčili, když selhala klasická léčba. Od té doby, co máme i Rozinku, neměla průjem ani jednou a občas jí vidím, jak její bobky baští :-). Ono v nich je hodně probiotických kultur. Ale já si dám radši jogurt :-)

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!