neděle 16. srpna 2015

ZOO





Ráno jsme do poslední chvíle nebyli rozhodnuti, zda vyrazíme. Počasí vypadalo podivně. Jenže prázdniny bez pražské ZOO si neumíme představit a tohle byl poslední možný prázdninový víkend. Po dlouhém váhání tedy padlo rozhodnutí - jedeme. Pak už jsme byli v mžiku zabalení a vyrazili jsme. Stejné dilema zřejmě řešila většina návštěvníků, protože když jsme kolem desáté hodiny přijeli na dolní parkoviště, byli jsme tam téměř jediní. To jsme doposud nezažila. Celkově byla dnes ZOO volnější, i když kolem poledního se lehce zaplnila, pořád to nebyly takové davy, na jaké jsme se duševně připravovala. Paráda!
Jedna z prvních našich zastávek je vždy dětská ZOO. Ve výběhu u zvířat byly tentokrát naše děti samy, tak si to užívaly.









A pak už následovala naše obvyklá trasa, na kterou se napojujeme tak nějak bezmyšlenkovitě  a automaticky. Měli jsme veliké štěstí. Škvírou mezi roletami jsme zahlédli, jak ošetřovatelka odnášela mládě hrabáče od matky, kam ho nosí na pravidelné kojení. Je to opravdu taková hrozná příšerka, až je neuvěřitelně roztomilý. Prý pokud bude dobře přibývat, mohli by ho ještě koncem prázdnin představit veřejnosti. Tak nevím, jestli nepůjdeme do ZOO ještě jednou :-).
Stihli jsme projít téměř vše, jen opičí ostrovy jsme již nezvládli. A také Bororo, čehož litoval hlavně David. Ale veliká bouřka s průtrží mračen nás bohužel vyhnala dříve, než jsme zvyklí. Za běžných podmínek  totiž ze ZOO nestihneme nikdy odejít před 19 hod.

2 komentáře:

  1. Ali, fotky jsou parádní, musel to být super den... Naše Terka v neděli parádně zmokla v Průhonicích, u nás pršelo až večer.
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní výlet jste měli:-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!