pondělí 1. září 2014

Prvňáček



David měl dnes svůj velký den - už je i on školáček. Byl to pro něj, myslím, dost náročný den. Sice se do školy moc těšil a nenechal se odradit "chytrými" Klářinými řečmi, ale i tak byl nervozní , zakřiknutý. Zvládl vše na velikou jedničku. Paní učitelku máme, myslím, dobrou, líbila se nám už u zápisu nejvíc  a doporučovala ji i Klára. V tomto směru jsme měli štěstí, že to vyšlo. Jen je škoda, že nemá ve třídě žádné kamarády ze školky. Děti jsou rozdělené nějak prapodivně, z naší školky jsou všechny v jedné třídě. V další je David  a ve třetí jeho nejlepší kamarád. Ale David je v dětském kolektivu velmi komunikativní, kamarády si vždy rychle najde, proto věřím, že i tady se rychle rozkouká. Myslím, že sám ze sebe měl radost, jak dnes vše zvládl. Zítra se prý zase těší. Jen v jedné chvíli posmutněl - když jsme mu říkala, že je už veliký kluk. Byl smutný, že už se nebudeme spolu mazlit, když už je tedy velký :-).
Já jsem dnešní den nesla nějak těžce. Mnohem hůř, než když šla do první třídy Klárka. Přece jen Klárka byla v té době dost samostatná, neměla jsem u ní nejmenší pochyby, zda vše zvládne. David mi přes všechno připadá takový mimoň. Kluci jsou asi opravdu jiní. A pak mě nějak děsí vědomí, jak velké obě mé děti jsou. Už mi doma nezbylo žádné "miminko".

12 komentářů:

  1. Máte krásného prvňáčka, pořád k pomazlení, i když už je velký školák:-).
    Přeji Davidovi, ať se mu ve škole líbí pořád tak jako dnes.
    A Vám, hlavu vzhůru:-) a´t se líbí také. Krásné společné školní dny:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ať se Davídkovi ve škole líbí!!!
    Taky jsem v jednu chvíli při šerpování měla takový zvláštní pocit, že už je Bětka velká holka. Přitom ona je pořád taková malá a mazlík. Pořád mě hledala očima, jestli jsem náhodou neodešla. Tak snad zítra ty dvě hodiny přežije. Nebrečela ve školce, tak doufám, že s tím nezačne ve škole...

    OdpovědětVymazat
  3. Ali však je David šikulka .... a jaképak velké .... co budeš říkat, až budou v pubertě:-))))

    OdpovědětVymazat
  4. Ali, ještě pořád je Davídek malej kluk ,-) , já dneska už jen doma ke dveřím vyprovázela kluky na střední...to byl první krok k jejich dospělosti a mě bylo všelijak. Ještěže byl doma manžel a jeli jsme služebně do Prahy. Nebyl čas smutnit, ale je to opravdu zvláštní. Tak se děvče drž, a Davídkovi ať se ve škole daří! Pa Radka

    OdpovědětVymazat
  5. Krásného prvňáčka máte. Však se ještě pomazlíte. Kluci jsou opravdu jiní. Jsou více hraví a déle trvá než jsou skutečně "velcí". Holky to berou víc hopem. Alespoň u nás to tak bylo. Mnoho štěstí.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc mě pobavil ten "mimoň"... Mám strach, že i Kiki je tak trochu "mimoň" :-). S ní si ještě ve škole užiju... Doufám, že zítra tu igelitku, kterou si měla v pondělí odnést domů, donese a najde si svoje pití... :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Ali, moc gratuluji, jak jste to všichni zvládli. Chápu tvé pocity, je opravdu velký rozdíl mezi šestiletou holkou a klukem... Ale neboj, učitelky to vědí a všechno bude OK!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, ano, letí to... Davídkovi to moc sluší, rozhodně nepůsobí jako mimoň! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc mu to sluší, tak ať se mu ve škole líbí.

    OdpovědětVymazat
  10. Všem vám děkuju za milá slova. Pomalu se rozjíždíme a snažíme si zvyknout. Už David zapomněl udělat domácí úkol a nechal bundu v šatně. Pěkně nám to začíná! On má prostě jinak nastavené priority, doufám, že to brzo přehodnotí.

    OdpovědětVymazat
  11. Davídkovi úspěšné vykročení do "velkého" života. Mimochodem, i ten můj velký "tercián" se rád pomazlí, takže prvňáček se mazlit přímo musí:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To on se mazlí moc rád, měl jen strach, aby mu pomazlení nebylo odepřeno. Doufám, že mu to vydrží alespoň tak dlouho, jako tvému synovi.

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!