neděle 15. června 2014

Pražská muzejní noc 2014


     


Už jsem ani nedoufala, že se přes všechny naše choroby na tuto akci letos dostaneme. A zadařilo se! Tentokrát jsme se domluvili, že David je už velký kluk a poprvé na tuto akci vyrazí také. A tedy i já!
Vybrat správné muzeum bylo velké diplomatické umění. Klára chtěla Dvořákovo, David vojenské. Nakonec jsme zvolili Muzeum policie ČR. To odsouhlasili všichni.  A dobře jsme udělali. Doprovodný program byl pestrý. Nejdříve jsme se nechali okouzlit magickou chemií, potom jsem prošli část expozice. Vyběhli jsme ven, kde probíhali, pro mě asi nejzajímavější, ukázky cvičení se záchranářskými psy. Pejsci byli neuvěřitelně šikovní  a po každém cvičení se nadšeně vrhli mezi diváky a chtěli drbat a mazlit se.




Poté jsme shlédli divadelní představení Ze života staré Prahy, kde jsme viděli střípky ze života pražské galerky. Viděli jsme zákrok Speciální záchranné a operativní jednotky. Vrátili jsme se do expozice, kde jsme se na chvíli stali detektivy a vypátrali, kdo zavraždil trenéra. Vyslechli jsme něco protidrogové osvěty, dozvěděli se mnoho zajímavostí z oblasti balistiky a spoustu dalších informací.  Domů jsme dorazili až po půlnoci. Večer se nám moc líbil a opravdu jsme si ho užili. Bála jsem se velký davů lidí, opravdu je "rozdýchávám" čím dál tím hůř. Ale zde, i když lidí bylo hodně, nebylo to tak strašné. Čekala jsem to mnohem horší. Jsem ráda, že jsme mohli vyrazit všichni společně.

2 komentáře:

  1. Zajímalo by mě,zda se někdy mezi těmi muzei potkáme:-)?
    S davy lidí to máme úplně stejně, říkám si,že už nepůjdu a zase vyrazím. Letos na opačný konec Prahy,ale za Vaši reportáž z Muzea Policie děkuji. Moc hezká. Tam jsem si právě kvůli očekávanému návalu netroufla. Tak snad jindy. Hezké dny přeji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem také zvědavá! Samotnou mě překvapilo, že davy lidí nebyly až tak hrozné. Dle manželova hodnocení menší než před dvěma roky. Uvidíme, co bude za rok.
      I Vám pohodové poslední dny školního roku přeji.

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!