pondělí 4. března 2013

Noví obyvatelé


Včera vyrazila Klára s tatínkem pro vytoužené krevetky. Tedy nevím, kdo po nich toužil víc. U pana chovatele prožili asi příjemné odpoledne, protože nákup se jim pěkně protáhl. Nutno říct, že kromě zvířátek pobírali od ochotného pána hlavně informace, jak se k novým obyvatelům chovat. Žádné zkušenosti s nimi nemáme. Přivezli 3 druhy mršek, něco přes 30 kousků. Celý den jsem je dnes chodila pozorovat. No nevím, zatím mě za srdce chytají mnohem více jejich větší kolegyně podávané v krevetových koktejlech. Podařilo se mi najít vždy maximálně 5 mrňavých mršek. Vyfotit to ani nejde, byl by potřeba makroobjektiv. Tady ty 3 šmouhy jsou alespoň ilustrační obrázek dvou druhů. Třetí jsou takové světlounce žluté, téměř průhledné, ty skoro nevidím. Nevím, nevím, zatím tedy rodinné nadšení z krevetek nesdílím. Třeba mě  ale holky překvapí.

Dnes jsme také zvládli prventivní prohlídky dětí - David pětiletou, Klára devítiletou. Vše proběhlo úplně v pohodě. David mě překvapil, s paní doktorkou mluvil, spolupracoval, všechno pěkně odsýpalo. S Klárou v podstatě nebylo co řešit, jen jsme si s paní doktorkou zavzdychaly nad jejích recidivující parotitidou. Opět jsme došly k závěru, že nikdo neví co s tím a že díky wobenzymu to zvládáme bez antibiotik, což je fajn. Pro Davida jsem si vyžádala doporučení na logopedii, Ř mu jde moc pěkně, ale sykavky stále patlá. Také nás čeká po dvou letech kontrola na kardiologii, šelest je stále slyšet. Očkování mu paní doktorka vzhledem k přestálé nemoci posunula, máme se ozvat za 14 - 21 dní. Takže spolu s kontrolou na alergologii, kterou máme naplánovanou pro obě děti na tento čtvrtek,  nás čeká v budoucích dnech bohatý "kulturní program".

5 komentářů:

  1. Koukám že netroškaříš, hned třicet mršek:-)))
    Vypadají pěkně, by se mi taky líbily:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, já ne, to tatínek s dcerou! Původně mluvili o 10 kusech. Pán je však ujistil, že v krevetkáriu o objemu 60l jich může být kolem 1000. Aby prý byla šance na rozmnožování, je dobré mít alespoň 10 ks od každého druhu. A protože byla akce 10+2 zdarma (ano, i na krevetky jsou akce!), máme jich asi 36. Zatím se mi jich stejně víc jak 5 nepodařilo najít. Snad budu mít víc štěstí. Také zkusím nějakou lepší fotku :-)

      Vymazat
  2. Ani jsem netušila, že se prodávají i krevetky. Vypadají roztomile :-)
    Můj "chlapeček" byl vloni také na dětské prohlídce, již poslední, devatenáctileté :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Jo jo, máš "miminko" :-). Letí to neuvěřitelně. Připadá mi, že nedávno jsme tam chodila s miminkama a než se naděju, půjdemem také na devatenáctiletou!

    OdpovědětVymazat
  4. taky vidím krevetky prvně jinak, než na talíři :))

    Tak ať máte chovatelské úspěchy!!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!