neděle 3. března 2013
Citonová bábovka
Ráda bloumám po internetu a hledám nějaké nové recepty. Nedávno jsem narazila na jeden s názvem "Citronová babeta". Okamžitě se mi vybavilo dětství a návštěvy u babičky, která jí občas kupovala. Jak mě chutnala! Bylo mi jasné, že recept musím vyzkoušet. Upekla jsem jí na dnešek k snídani. Byla jsem malinko zklamaná. Bábovka je moc dobrá, lehká, krásně vláčná. Ale citronová babeta to není. Citron z í krásně voní, je malinko nakyslá, ale ta nostalgie se nekonala. Dětem, které jsou nepoznamenané vzpomínkami, chutnala moc, ozvlášť Klára si chodila pořád krájet další a další. Já udělala tu chybu, že jsem "něco" očekávala a ono to nevyšlo.
Pokud chcete vyzkoušet, tady je recept: 250 g polohrubé mouky, 220 g cukru moučka, 4 vejce, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, šťáva ze 2 citronů, kůra z 1 citronu. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Po kapkách zašleháme olej. Potom vmícháme ostatní suroviny, nakonec sníh z bílků. Pekla jsem při 180 st. asi 20 min.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Bábovka vypadá dobře, normálně se mi sbíhají sliny : )
OdpovědětVymazatKatka
krásně se ti povedla.....
OdpovědětVymazatse mi vybavily vzpomínky z dětství..
OdpovědětVymazatjak dlouho jsem nic takového nejedla.
Na obrázku vypadá bábovka moc hezky :)
Nevím, jestli jsem to nenapsala příliš pesimisticky. Ona je opravdu moc dobrá, jen od toho nesmíte čekat tu starou babetu (musím se podívat, jestli se vůbec ještě vyrábí). Moje maminka tvrdí, že je lepší než původní babeta. Ona tam holt nemá tu nostalgickou příchuť dětství :-).
OdpovědětVymazatBabetu jsem milovala!!! Lehounká, citrónová, mňam...
OdpovědětVymazat