úterý 5. června 2012

Čtenářka



Již dlouho Klárka touží mít svou vlastní legitimaci do knihovny. A již relativně dávno jsme se na dnešní dopoledne domluvily, že do knihovny zajdeme. Ale samozřejmě se to vůbec nehodilo. David měl v noci na dnešek vysokou horečku, nemohly dýchat, dávil se, dusil se. Opravdu jsme se v noci nenudili, část noci jsem s ním proseděla u otevřeného okna (ještě že se tak ochladilo!). Proto se mi ráno příliš nechtělo odejít a nechat tu Davida mamce. Ale Klárce by bylo líto, že jsem knihovnu zrušila, už tak se musí smířit s tím, že padne ZOO a další plánovaný celodenní výlet.  Riskla jsem to a do knihovny jsme vyrazily. Už je tedy z Klárky právoplatná čtenářka. Doposud jí totiž knížky z knihovny nosila mamka, která je půjčovala na svou legitimaci. Teď už má vlastní a je na ní náležitě hrdá.Bylo náročné Klárku brzdit v rozletu, odnesla by nejraději alespoň polovinu knižního fondu. Nakonec jsem se dohodly na 4 knížkách. Byla bych moc ráda, kdyby jí nadšení pro knihy vydrželo.
David to doma s babičkou zvládli také dobře, teploty už naštěstí polevily. Jen při kašlání vydává příšerné zvuky. Cibulovou šťávu polyká celkem nadšeně. Bojujeme s olejovými obklady. Ještě bych ho ráda naolejovala na noc, to bude bitva!

4 komentáře:

  1. Poznávám Městskou knihovnu Praha :-) Pobočku ale neuhodnu. Byla bych moc ráda, kdyby to Klárce vydrželo. Ještě připomenu, že tuto sobotu je Muzejní noc a Ústřední knihovna bude mít také otevřeno.
    Úplnou náhohou jsem před chvílí taky dopsala příspěvek o knihovně :-)
    Davídkovi přeji rychlé uzdravení!!

    OdpovědětVymazat
  2. Kéž by jí to vydrželo, holky to moc nebaví a mně je to líto.

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle vášeň Klárce musí vydržet...neumím si představit, že se někdo rád neprochází regály plných knih...a dnešní nabídka knížek je neskutečná, člověk neví, kam dřív šáhnout !

    Davídkovi přejeme rychlé uzdravení, snad už to nejhorší máte za sebou :-(

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!