úterý 5. září 2023

Sabaa Tahir - Všechen můj hněv


 Anotace z DK:

Sal a Nur jsou si navzájem něčím víc než nejlepšími přáteli — jsou rodina. Vyrůstali spolu v malém kalifornském pouštním městě Juniper jako vyděděnci a naučili se jeden druhému rozumět tak, jak to nikdo jiný neuměl. Tedy až do ošklivé hádky, která jejich pouto zdánlivě přetrhla.
Jako potomci uprchlíků pákistánského půvo
du vědí, jak těžké je vybojovat si své místo a zapadnout. Sal se při studiu posledního ročníku střední školy snaží udržet v chodu rodinný motel, zatímco jeho otec se utápí v alkoholu a truchlí nad ztrátou své nedávno zesnulé ženy. Nur zase našlapuje po tenkém ledě — ve volném čase pracuje ve večerce svého vznětlivého strýce a snaží se před ním zatajit, že se hlásí na univerzitu, aby ubíjejícímu stereotypu jednou provždy unikla.
Když se Salovi jeho pokusy zachránit motel vymknou z rukou, on i Nur si musí položit otázku, jakou má jejich přátelství cenu a jestli ho dokážou navzdory všemu zachránit.

Knížka, na kterou dlouho nezapomenu. Je to úžasně vyprávěný příběh dvou mladých lidí, kterým osud naložil víc než dokáže člověk unést. Otevírá tolik těžkých témat jako alkoholismu, domácí násili, závislost na drogách, sexuální zneužití. Všechna témata zpracovává neuvěřitelně citlivě a věrohodně.Tohle si prostě potřebujete přečíst!

2 komentáře:

  1. Lezarts
    Zajímavý příběh, přidávám na seznam!

    OdpovědětVymazat
  2. Ali, děkuji za recenzi na zajímavou knihu a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!