sobota 10. června 2017

Den v režii dětí

Dnes se naše děti rozdělily a každé prožilo den podle svých přestav. My dospěláci se museli rozdělit podle toho, co je pro nás menší zlo a kde budeme užitečnější. Na mě samozřejmě padlo závěrečné vystoupení Klářiny baletní školy. Bylo to dlouhé, moc dlouhé. Moc dětí, každé se chce ukázat. Takže celé vystoupení mělo více než 60 čísel. A před tím prostorovka. Uff..
Klářina třída spolu s nižším ročníkem předvedla už prověřený Valčík hodin z baletuCoppélie.


Nově zkoušené jsou Nevěsty z Labutího jezera.Myslela jsem, že když to tančí jen Klářina třída, tedy nejvyšší ročník, dokáží se sehrát lépe. Bude to ještě vyžadovat hodně tréninků.



A nakonec sólo.



David si nenechal ujít florbalový turnaj. Představa celého dne v hlučné hale pro mě byla děsivá, tam musel vyrazit tatínek. I když Davidův tým se na medailové pozice neprobojoval, celý den si užil a byl spokojený. Řešíme, jak s florbalem dál. Zatím chodil ve škole na kroužek jednou týdně. Dnes však byli rodiče podrobeni masírce, jak je vhodné dát děti do týmu. Tréninky 3x týdně, o víkendech zápasy. A to se nám nechce. David má i jiné zájmy, chodí na kytaru, angličtinu a ráda bych, aby měl volná odpoledne na pobíhání po parku s kamarády. A to nemluvím o finanční náročnosti takovéhle "legrace". On by samozřejmě to týmu chtěl. Trenéři jim vysvětlili, že si vyberou jen ty nejlepší. Pak samozřejmě přemlouvají všechny rodiče, bez ohledu na to, jak to jejich dítku jde. Máme o prázdninách o čem přemýšlet.




2 komentáře:

  1. Alice,
    mě přijde baletení takové romantické :-)
    I když asi tuším, že je to pěkná dřina pro baletku,ale i pro rodiče!
    A co se týče florbalu, jsem toho názoru, že jednomu kolektivnímu sportu se nemá obětovat celé dětství.
    Syn hrál 12 let hokej, tak vím, o čem to je!
    A v pubertě s tím sám přestal,...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 9 let na poli amatérského baletu mě o všechny iluze připravilo, Ilonko. V tom profesionálním jsem je neměla už dávno, ale myslela jsem si, že tady půjde hlavně o děti a pohyb. Ó, jak jsem se mýlila.
      Děkuju za postřeh z hokeje, také to tak nějak vidím.
      Hezký víkend!

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!