sobota 20. srpna 2016

Prázdniny bez ZOO...

... by pro nás nebyly ty správné prázdniny. A tak byla stanovena dnešní sobota jako ideální den - všichni zdraví, tatínek není v práci, počasí pěkné, v sobotu se jede.
V sobotu ráno zataženo, podle radaru nad Prahou prší. Studovali jsme meteomapy, výpočty radarů - po deváté ranní se vyjasní, pršet nebude. Dobře, jdu balit. Přišel David, slzy jak hrachy - moc ho bolí hlavička. Měřím teplotu - 35,8 - téměř podchlazený - migréna jak vyšitá.Uložila jsem ho s obkladem a nurofenem do postele a jdu zase vše vyndat a uložit do ledničky. Při tom jsme lamentovala, jakou máme ale letos smůlu. Avšak po hodině David vstal, že je hlava dobrá a může se jet. Tak rychlostí blesku vše opět zabalit a jedeme. Doufám, že mě neukamenujete za množství fotek, ale nemůžu si pomoct. Komentáře asi netřeba...

























Viděli jsme všechna zvířata, která jsme vidět chtěli. Hlavně všechny nové přírůstky. Nenechala jsem se odradit neskutečnými davy lidí a prostě si to užívala. Chvílemi jsem si musela místo na alespoň trochu slušný záběr doslova vybojovat. Některé fotky jsou focené přes sklo, takže to není úplně ono. Měli jsme mimořádné štěstí. U hrabáčů kapských byla část expozice zakryta. To bychom ale nebyli my, abychom se nepokusili alespoň škvírkou něco zahlédnout. A zahlédli jsme - mládě, které se právě narodilo. Podle informací, které jsme si teď našla na FB, bylo mu asi hodina a půl, když jsme opatrně šmírovali, jak ho přikládají na kojení. Tak držíme palce, ať všechno klape, jak má!

6 komentářů:

  1. To jsou fakt krásné fotky. Já byla v zoo nedávno, také jsme si to moc užily, ale fotit mi moc nešlo. Spíš to tedy neumím tak krásně jako Vy, takže si tady opakuji svoje zoo zážitky. Třeba hrochy jsme vůbec neviděly, byli tak dobře schovaní, ze jsme měly smůlu.:-) Nebo už jsem slepá:-) Děkuji. Krása.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za chválu. Ti hroši se zrovna fotili hodně špatně. Byli uvnitř pavilonu, za zamlženým sklem. K tomu davy lidí...
      Užívejte konce prázdnin!

      Vymazat
  2. Krásné fotky i parádní zážitek!
    Ali, mějte hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Helenko, bylo to opravdu fajn, ZOO miluju.
      Krásné slunečné dny přeji.

      Vymazat
  3. Jé, já snad do té ZOO ještě letos pojedu ... takové krásné fotky lákají:-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!