|
3/52 (týždeň tretí) - MÓDA
|
Před nedávnem byly na jedné FB skupině velkou módou česnekáče. Pekl je snad každý. Dlouho jsem odolávala, nemám ráda davové akce. Ale zase miluju česnek, tak jsem nakonec neodolala. Když největší módní vlna opadla, vyzkoušela jsem je také. A nelituju. Použila jsem
tenhle recept. Část hladké mouky jsem nahradila moukou žitnou, místo vegety jsem dala provensálské bylinky. Spolu s vydatnou zimní zeleninovou polévkou to byla skvělá večeře.
mňam, asi vyzkouším :)
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej, stojí to za to.
VymazatRecept mám maličko jiný, ale výsledek je asi stejně jedlý :o)
OdpovědětVymazatAli, měj hezký den, Helena
Je to dobrota, viď Helenko. Hezký víkend!
VymazatVypadá to dobře, i když u manži by česnek neprošel, ale jde to i bez něj:-)
OdpovědětVymazatAjko, určitě to jde i bez česneku, jako náplň lze dát sýr, šunku... nebojím se, že bys něco nevymyslela :-).
VymazatRecept vůbec neznám, ale vypadá velice zajímavě, určitě ho vyzkouším!
OdpovědětVymazatIvanko, vyzkoušej. Moc dobré i k červenému vínu :-).
VymazatDěkuju za recept -- vypadá dobře ♥ Martina
OdpovědětVymazatHlavně chutná dobře. Já udělala chybu, že jsem upekla napoprvé z poloviční dávky a hned druhý den jsem musela péct znovu :-).
VymazatMy je pečeme už několik let podle receptu z jiného diskuzního serveru. Máme je rádi v létě ke grilu, v zimě máme radši náplň z nivy nebo z kysaného zelí s nadrobno nakrájenou klobáskou... Povedly se ti přímo ukázkově.
OdpovědětVymazatMimochodem - miluje je i náš Akimek - když jsem je pekla poprvé, tak jsem šla zvednout upadnutou neteřinku na trávník, a než jsem se otočila, pes utekl s celou půlkou plechu:-))) Od té doby miluje vše pečemé a musíme na něj dávat echt dobrý pozor, aby nám neubylo a jemu nebylo špatně.
OdpovědětVymazatTak já česnek můžu jen v malých dávkách, jinak mi je zle. Ale kdybych dala místo hladké mouky tu bezlepkovou, tak bych měla zase nějaký nový recept pro kamarádku. Ona česnek miluje :-)
OdpovědětVymazat