sobota 10. srpna 2013

Oslava


Dnes bych měla správně oslavovat, že jsem již 12 let vdanou paní. Jenže.... Klárka má v pondělí svátek. Přála si  malou oslavu s dědou a babičkou. Jiný den se to nehodilo, tak jsme tedy slavili dnes. Doufám, že výročí svatby budu moci oslavit za rok! Moc si přála dort. Co bych pro své dítě neudělala, a tak jsem se skřípějícími zuby začala tvořit. Vybrala jsem  na své oblíbeném blogu tento recept. Korpus se upekl krásně, šlehačky jsem taky zvládla úžasně vyšlehat. Jen to zdobení pokulhává. Ale zjistila jsem, že mám asi špatný pytlík na zdobení (nebudu přeci za všechno vinit své nešikovné ruce, že), navíc pouze jeden, což při použití dvou krémů není ideální. Musím si tedy nějaké vybavení do příště pořídit. I když jsem se dušovala, že příště opravdu dort koupím a nikdy nic péct už nebudu! Tak uvidím, zda do příští oslavy vychladnu. Je ale pravda, že chuťově je dort luxusní. Je hodně sytý, malý kousek mě úplně odrovnal, ale stojí to za to. Nemám šlehačku příliš ráda, ale takové šlehačka s bílou čokoládou, to je něco úplně jiného! Určitě vyzkoušejte!

8 komentářů:

  1. Vypadá krásně, já si na dorty netroufám. Hodně zdraví, štěstí Klárce k svátku a vám hodně společných let.

    OdpovědětVymazat
  2. I já se připojuji ke gratulantům. Klárce a především vám k 12ti letům.A jak nemůžeš slavit, takový krásný a dobrý dort, tak dvojitá oslava a je to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Když já bych si představovala malou oslavu jen ve dvou :-)

      Vymazat
  3. Dort je nádherný! Mně zdobení pytlíčkem nejde, mám jiné udělátko - vypadá jako veliká injekce.
    A představ si, že já si ani nepamatuji datum své svatby, to se vždy musím juknout na prstýnek :-) Jediné co vím, že to bylo někdy v září :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O té "injekci" právě uvažuju. Jsi s tím spokojená. Pytlík mi také prostě nejde. Datum svatby si pamatuju, spíš nevím, kde mám ten prstýnek :-).

      Vymazat
  4. Vsem, kteri maji duvod k oslavam, vsechno dobre!! Dorty nepecu. Tedy pecu, ale proti sve vuli, kdyz me do toho mama uvrta. Letos jsem ale vytrvaly saboter. Rada je jim, ale jini to umeji lip, tak proc se do toho poustet :-) hezke slaveni!

    OdpovědětVymazat
  5. Děkujeme! Já navíc dorty dvakrát nemusím, o to hůř se mi dělají.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!