neděle 9. listopadu 2025

Podzimní pečení


Už se tu zase dlouho nepeklo. A přitom se u nás peče neustále. Tak třeba tento víkend jsem pekla svatomartinské rohlíčky. Vím, že je ještě čas, ale potřebovala jsem je pro Kláru, aby si mohla odvézt s sebou do Brna. Pekla jsem podle stejného receptu jako vloni - recept tady Jsou fakt moc dobré a rychlé. Pekla jsem rovnou ze dvou dávek. Jednu si hned Klára zabavila, aby měla i pro kamarádky. 

 


Další dobrotou, kterou jsem vyzkoušela tento víkend, byla dýňová bábovka podle receptu Míši Landové - recept tu. Zbylo mi dýňové pyré, které jsem dělala na dýňové kari, tak jsem hledala nějaký tip, jak ho spotřebovat. Bábovka je moc dobrá, díky dýni krásně vláčná a po koření úžasně voňavá. 

Teď abych se začala duševně připravovat na vánoční pečeni....

5 komentářů:

  1. Ali, o vánočním pečení zatím nepřemýšlím, ale dýně doma mám, tak bych mohla tu bábovku vyzkoušet...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Lezarts
    Vypadá to lákavě :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ali, rohlíčky i bábovka vypadají skvěle!
    Včera mi říkala synova přítelkyně, že by si se mnou ráda zapekla :o) Je to hodně o čase, snad se nám to povede...
    Já se těším!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ali, obojí vypadá skvěle, hned bych si dala 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Ty svatomartinské rohlíčky musím zkusit, díky!
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!