Martinské rohlíčky peču už mnoho let. Vyzkoušela jsem spoustu receptů. Poslední 3 roky peču tyhle nekynuté. Jsou podle instagramového receptu od @honza_pece. Jsou opravdu skvělé. Rychlé. Klidně upečte rovnou ze 2 dávek. Já už je peču druhý den za sebou, mizí rychlostí blesku.
Na těsto potřebujeme 250 g hladké mouky, 1 lžíce moučkového cukru, 2 žloutky, 130g změklého másla, 75 ml 33% smetany, špetku soli. Zpracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici alespoň 30 min odpočinout. Náplň: 150 g mletých ořechů, 70 g moučkového cukru, 20 g medu, 2 lžíce rumu, 2 lžíce 33% smetany. Těsto vyválíme, rozkrájíme na 16-20 trojúhelníků, podle toho, jak velké rohlíčky chceme. Plníme a stáčíme rohlíčky. Před upečením potíráme vejcem. Po upečení pocukrujeme.
A co vy? Pečete rohlíčky? Pokud ano, jaké?
U nás doma nemají martinské rohlíčky tradici. My kolem Martina obvykle zazimováváme chalupu, takže většinou nebývá čas. Sama jsem je pekla snad jednou, taky jsem měla nějaký recept bez kynutí, mám ho i na blogu. A protože mám doma zbytek mletých ořechů, mohla bych je zkusit i po Martinovi ;-)
OdpovědětVymazatJasně, Ali! Dokonce i podle tohoto receptu. letos jsem chtěla vyzkoušet něco nového - povedly se!
OdpovědětVymazatTy tvoje taky! Vypadají úžasně!
Měj hezký zbytek neděle, Helena
Lezarts
OdpovědětVymazatNepeču je, ale zato je ráda jím:-)))