středa 16. října 2024

Robert Bryndza - Anděl smrti


 Anotace z DK:

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra. Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty.
Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen... a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie.

Je to neuvěřitelné (tedy pro mě), ale jedná se již o 8. díl kriminální série se slovenskou vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou. Takže už nějak nevím, co ke knížce říct a stále se neopakovat. Fajn detektivka. Příjemně se četla, příběh svižně plynul. Je to asi to, co čtenáři od tohoto autora očekávají. Žádné neotřelé téma se v příběhu neotevírá. Zneužívání dětí v dětských domovech i korupce v politice je už pravda trochu otřepané  a v některých recenzích autorovi vyčítané, ale nemyslím si, že v takovémto typu četby někdo očekává nějaké  hluboké sondy nebo šokující témata. Trochu mě zaskočil neuzavřený konec, asi vrátka pro další pokračování. Tak se budu těšit...

1 komentář:

  1. Tolik chvály na tuhle sérii a já jsem stále nečetla jediný díl. Snad na to taky dojde...
    Ali, přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!