úterý 29. dubna 2014

Mezinárodní den tance


Mezinárodní den tance se slaví 29.4. od roku 1982, kdy ho vyhlásila International dance Committee. Cílem oslav je připomenout si univerzální povahu tance. Na piazzetě Národního divadla byl dnes mimo jiné organizován pokus o zápis do České knihy rekordů za nejvyšší počet účastníků open air lekce klasického baletu. A protože mám dítě, které musí se musí účastnit všeho, byly jsme zde také.


Klára byla vybrána spolu s několika dalšími spolužačkami, aby reprezentovala naší baletní školu. Mezi účastníky byly zástupci mnoha baletních škol, konzervatoře, ale i profesionální tanečníci, mezi nimi i členové baletu ND.


Rekord byl pokořen, na hodině cvičilo více než 480 tanečníků.


 Hodinu vedly významné osobnosti českého baletu jako např. Václav Kuneš...


... Ivanna Illyenko,  dále Adéla Pollertová, ředitel konzervatoře Jaroslav Slavický a mnozí další. Klára prostě byla v té nejlepší taneční společnosti :-). Byla moc spokojená, hodina ji moc bavila. Já jako divák musím říct, že to byl opravdu zajímavý pohled na takovou masu lidí.

5 komentářů:

  1. Obdivuji vsechny kteri jsou tak pruzny [snad se to tak rika] .Pro maldou slecnu Klarku to byl uzasny zazitek.

    OdpovědětVymazat
  2. Viděla jsem to ve zprávách. Hned jsem si na Klárku vzpomněla. Musel to být úžasný zážitek.

    OdpovědětVymazat
  3. Zážitek to musel být parádní! Tyhle akce miluju :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, to musel být zážitek! Krása!

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji všem za milé komentáře. Bylo to opravdu moc fajn. Původně jsme nebyla úplně nadšená, Klára tam šla totiž místo angličtiny. Nakonec jsme si to užily obě.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!