pátek 26. července 2013

Kunratický les


Mám teplo ráda, ale uznávám, že velké vedro ve městě je dost nepříjemné. Hlavně mi vadí teplotní přechody horko - zima, kdy rozpaření a zpocení vlezeme např.  v ledového metra.  Obzvlášť u Davida, který trpí na angíny, mám strach, a proto s sebou vozím  i v největších vedrech pro děti mikiny pro takovéhle případy. Dnes jsme se uklidili do stínu Kunratického lesa. Bylo zde moc příjemně, sice teplo, ale snesitelné. Naplánovali jsme si okruh dlouhý 8.5 km a téměř  celou trasu jsme šli ve stínu. Překvapila nás probíhající rekonstrukce Nového Hrádku. Děti byly tedy trochu zklamané, těšily se, jak budou prozkoumávat ruiny. Takhle jsme jen nakoukli pracujícím řemeslníkům přes rameno a pokračovali dál. Jsme zvědavá, co zde vybudují. O důvod víc se sem zase za rok vrátit a zkontrolovat postupující práce.


Krmení daňků je naší oblíbenou kratochvílí. Letos jsme byli dobře vyzbrojeni a nesli s sebou asi 10 jablek. Ta zmizela rychlostí blesku, i když jsem je krájela na menší kousky, aby déle vydržela. Do příštího roku mám bojový úkol zlepšit stav své páteře, abych proviantu unesla víc!




Pro kačenky v rybníku U labutě jsem nic neměli. A holky čekaly, co bude. Po chvíli zklamaně odplavaly.


Našli jsme i houbičku. Moc mě lákalo ji sebrat, ale protože byla jediná, nechali jsme ji pro úspěšnější houbaře.

4 komentáře:

  1. Nádherná procházka. Děti jsou dobré, že to zvládly i v tom horku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amélko, ono to opravdu nebylo s horkem tak "horký". V lese byl příjemný chládek. A nijak jsme se nehnali, měli jsme to jako celodenní výlet. Spíš mě fascinovalo, že když jsem udělali někde přestávku, nejčastěji na nějakém hřišti, zatímco já spokojeně seděla a odpočívala, děti hodinu lítaly po hřišti a pak pokračovaly dál :-)

      Vymazat
  2. Kunratický les vůbec neznám. Teď mi začala dovolená, mám naplánováno plno výletů, ale v tomhle vedru nejsem vůbec schopna se někam přemístit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, tak už snad bude lépe a můžeš vyrazit!

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!