neděle 15. září 2013

Pražská muzejní noc



V Praze se koná většinou v červnu, tentokrát však kvůli povodním byla přesunuta na září. Klárka s tatínkem se jí účastní každoročně. I tentokrát neudělali vyjímku. Při odchodu z domova měli plány velkolepé, ne vše však stihli. Začali v Národním zemědělském muzeu. Když Klárka chce být ta statkářka, ať ví , do čeho jde.



Další v plánu bylo Národní technické muzeum. To prý, když uviděli tu ohromnou frontu kolem budovy, chtěli vzdát (tedy tatínek - Klárka se nevzdává), nakonec tedy vydrželi a prý to stálo za to. Dokonce natolik, že další bod programu - Klausovou synagogu - vzdali. Prošli si celou expozici velmi důkladně, Klárka byla plná dojmů. Přišli domů v půl druhé ráno, unaveni ale spokojeni. Příští rok prý jdou znovu!

Fotky jsou pouze ilustrační, nějak se nám porouchal foťák. Klárka toho nafotila spoustu, ale kvalita prachbídná. Nemusím asi zdůrazňovat, že jsem dostala vynadáno, co jsme s foťákem udělala, přece s ním fotím téměř jen já!

6 komentářů:

  1. Muzejní noc mám moc ráda, každý rok si beru službu v práci :-) Do synanogy by se asi ani nedostali, tam jsou vždy šílené fronty. Ale i tak toho viděli dost! Myslela jsem si, že letos bude málo lidí, když se to přesunulo, ale k nám jich chodilo stejně. Bylo štěstí, že bylo teplo, i v noci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem tajně doufala, že třeba v září tolik lidí nepůjde. Jak je vidět, mýlila jsme se. Já osobně bych do knihovny šla, ale u nás, když je to v režii tatínka, je to holt techničtěji zaměřeno :-). Stejně Klárce slibuju, že si do knihovny zajdeme i na knížky, ne jen na vystoupení. Budu muset méně slibovat a více konat. Kde jen brát ten čas...

      Vymazat
  2. Zemědělské na Letné je vždycky jistota,a trénink na fronty vedle v Technickém:-) Letos jsme vynechali, tak si to zpětně užívám na blozích.
    A fešná traktoristka:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na blozích je to alespoň bez těcha davů, že. To mě nejvíc odrazuje, proto na akci raději nastrčím tatínka.

      Vymazat
  3. ZM bylo mimo naši trasu, ale jinak akci hodnotím velmi pozitivně :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!