neděle 8. září 2013

Děláme si radost

 
Přesně tak lze nazvat dnešní den. Dopoledne vyrazil tatínek s dětmi na akvaristickou burzu. Prý potřebuje dokoupit nějakou chemii a možná, kdyby byly nějaké pěkné rostlinky, tak by také nějakou vzali. Rybky rozhodně ne. Tak nám přibyla beta bojovnice, 8 black moly a 3 červení ancistrusové. Raději nekomentuji, tatínek i děti mají radost.
Nové, v pořadí čtvrté akvárium


A když si můžou dělat radost oni, musím i já! Odpoledne jsme tedy jeli na výstavu kaktusů. Sice jsme si pohrávala s myšlenkou, že tentokrát ji vynecháme, podzimní etapa je vždy malá a ení tolik lákavá, ale stejně mi to nedalo.

Zdůrazňovat, že tentokrát jsem opravdu nic kupovat nechtěla, je asi vcelku zbytečné. Naše sbírka se zase rozrostla o pár kousků. Nechala jsme se od Kláry přemluvit i ke koupi dvou lithopsů - živých kamenů. Ty se mi zatím pěstovat nedařilo, vždy po čase odešel, tak to opět zkusíme. Máte-li s nimi někdo zkušenosti, šup sem s radami, budu moc vděčná.

Prohlídku exteriérů jsme ani dnes nemohli vynechat, i když kvůli protivným komárům jsme ji trochu urychlili.


Bylo zajímavé porovnat, jak to co před nedávnem kvetlo, má už nyní plody.


David má moc rád geopark. Jen horniny zkoumá jinak než by se mělo. Zatím jsme vynadáno od nikoho nedostali. Musím ale zdůraznit, že ho vždy ženu dolů a hubuju. Jen dnes jsme před křikem honem zmačkla spoušť.

6 komentářů:

  1. Pane jo, na výstavě to muselo být supr .... a rybka je nádherná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to moc fajn, i když jarní etapa výstavy je vždy lepší a větší. Holt se již na podzim většina kaktusů chystá na zimní odpočinek a nejsou již tak efektní.

      Vymazat
  2. Rybka je nádherná, dělat radost je třeba. Nevyrazíte do Rychnova na výstavu akvarijních rybek?
    Zkoumání hornin se mi líbí, myslím si, že kamenům nemůže nic udělat, spíš aby neublížil sobě. Je to kluk šikovná, taková malá horolezecká průprava se může jen hodit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevím, jestli chci vědět, kdy se výstava v Rychnově koná :-).

      Vymazat
  3. Koukám, že ta akvárka se vám nějak sama množí :-))
    Živé kameny jsem také měla, ale taky mi nikdy nevykvetly... A jsou tak nádherné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Živé kameny jsou opravdu nádherné. Alě mě to s nimi prostě nějak nejde. Teď jsme znovu všechno nastudovala a zkusíme to. Třeba to tentokrát vyjde!

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!