úterý 23. dubna 2013

Ach mé nebohé nervy!



Asi před věma týdny probíhalo ve školce focení dětí. Vůbec první focení za celé dva školní roky, kdy byl David zdravý. Měla jsme z toho trochu strach. David nemá rád, když na něj mluví cizí dospělý (v tomto případě fotograf). A kdyby se ho chtěl dotknout, aby si ho dle potřeby nějak natočil, to by byl úplný konec. Z těchto důvodů jsem i zvažovala, zda Davida vůbec fotit nechat. Moc jsem se raději na průběh focení nevyptávala a spokojila se s konstatováním, že se nebál. Stejně jsem spíše očekávala fotku ubrečeného dítěte s děsem v očích. Jaké bylo mé překvapení, když jsem včera dostala ve školce tohle. Tváří se docela pohodově, že jo!

Šok mi však hošíček připravil včera odpoledne. Kolem 17:15 tvrdě usnul na kanapi, což se mu vůbec nepodobá. Když jsem mu sáhla na čelo, bylo mi jasné proč. Ve třídě mají děti spálovou angínu, včetně jeho kamaráda, takže jsem měla diagnozu stanovenou ihned. Začala jsem se hroutit. Na dnešek (úterý) byl David objednaný na první vyšetření na logopedii. Byl objednaný již od února. Takže když ho budu přeobjednávat, možná se tam už do prázdnin nedostaneme! Ve čtvrtek nutně musím s Klárkou na ortodoncii pro nová rovnátka. Ty stará jí už tlačí, nemůže je nosit, nová prostě akutně potřebuje. A zrovna tento čtvrtek prostě pro nemocného Davida hlídání nemám. Atd atd... O půlnoci jsem stále ještě tvrdě spícího Davida přenesla do postele a strávila "úžasnou" bezesnou noc, kdy jsme vymýšlela náhradní řešení. Jaké bylo mé překvapení, když ráno v 6:45  vtančil David do kuchyně s pokřikem "Vstávej semínko, holala, bude z tebe fiala!". Po teplotě ani památky. Na můj dotaz, zda ho něco bolí, zcela nechápavě odpověděl, že ne a proč by jako mělo? Vynadal mi, že mu dostatečně rychle nechystám ranní kakao a v ledničce hledal zbytek dortu, který včera nestihl sníst. Ze školky jsem ho raději odhlásila, ale logopedii jsem nerušila. Ukázalo se, že jsem dobře udělala. Opravdu mu celý den nic nebylo, donutit ho k nějakému odpočinovému režimu byl nadlidský úkol. Logopedii zvládl k mému překvapení na 1. S paní magistrou mluvil, odpovídal, snažil se správně opakovat!
Dostali jsme úkoly, které máme procvičovat a před prázdninami se ještě ukázat. Paní magistra mě potěšila, že prý opravdu žádný problém David nemá, jeho šišlání je opravdu jen vývojové a prý si myslí, že by se to časem srovnalo samo. Když mu pomůžeme, půjde to rychleji. Takže z  pro mě hororové noci se nakonec vyklubal nádherný den a já jsem tak šťastná!

13 komentářů:

  1. Tak to je dobře, že to tak dopadlo. A na fotce mu to moc sluší. Tak držím palce,ať je všechno v pohodě i nadále

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná fotka, já už zjistila také asi příčinu Vojtových občasných horeček bez ničeho, rostou mu obě druhé stoličky? Co vy? nemůžou to být zuby?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to se mi nezdá. Nemám pocit, že by se mu tam něco klubalo, navíc on ani jako miminko netrpěl na teploty k zubům. Nevím, asi nějaký virus :-)

      Vymazat
  3. :-)) že ty dětičky s námi ale umí zamávat! :-)
    Na fotce se tváří jak model!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, umí! Ká vím, že to jsou naprosté prkotiny. Je asi ode mě rouhání, že se tím stresuju, měla bych být vděčná za to co mám, ale já to jinak neumím. I manžel mi říká, že kdybych žádný problém neměla, stvořím si ho, aby se mohla nervovat :-).

      Vymazat
    2. Jé Ali, to znám, taky si problémy vyrábím :)

      Vymazat
    3. Ivo, děsná vlastnost, viď :-(

      Vymazat
  4. Ali, tak to jsou úžasné zprávy :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Katko, děkuju. A co nějaké zprávy od vás? Stýská se mi!

    OdpovědětVymazat
  6. Ali já myslím, že to můžou být skoky v tom počasí. Miš to taky teď hůř snášel a pak zas byl motorovej. Prostě dolehla únava, on se prospal a už zas jede ve svém režimu.
    Na fotce mu to sluší a z logopedie super zprávy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já ti nevím. Abych asi byla pořád ve střehu, má zase dneska teplotu. Prospal celé odpoledne, teď zase řádí. Tak jedeme v režimu "asi viroza".

      Vymazat
  7. David je na fotce moc hezky. Je videt ze mel pro tebe velke prekvapeni kdyz se rano probudil zdravi,vsak deti vi jak s nama zamavat.Hlavne ze vsechno dobre dopadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec bohužel nedopadlo, angínu opravdu má :-(

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!