neděle 6. ledna 2013

V novém roce


... jsme se zaběhli do starého rutinního kolotoče škola, školka, kroužky... .Docela mě to vyhovuje. Zjišťuji, že čím jsem starší, tím víc mě dokáží změny vykolejit. Pravda, to ranní vstávání bych zrušila. Večer nemůžu usnout, několikrát během noci se budím, ale ráno v šest hodin se mi tak krásně spí a ten otravný budík bych nejraději prohodila oknem.
Během prvních školních dnů jsme nemuseli řešit žádný závažnější problém. Klárka má novou paní učitelku (čtvrtou ve třetí třídě!).  Zatím vypadá, že je s ní celkem spokojená. Jen se jí nelíbí, že paní učitelka by byla ráda, kdyby seděli vždy kluk s holkou. Klárce předběžně hrozí nějaký kluk, kterého opravdu ráda nemá, tak brblá. Uvidíme. Já mám trošku obavy. Minulá paní učitelka byla k dětem na můj vkus příliš benevolentní, úkoly dávala jen vyjímečně, známkovala velmi mírně. Pokud nová paní učitelka bude "normální", myslím, že se budou děti divit.
David mě překvapil, do školky šel po oba dny velmi ochotně, o víkendu se vyptával, kdy už bude zase moci jít. Dumala jsem, co je za takovou výraznou změnou. A ona malá reklamní baterka , kterou mají děti ve školce na hraní a David po ní velmi touží. Ano, chápete dobře, on se těší do školky na baterku!
Na baletu byla Klárce a její kamarádce nabídnuta účast s jejich duetem na meznárodní soutěži v německém Selbu. Do středy se musíme rozhodnout. Nevím, nevím... Přijde mi to takové zbytečné harcovat se dálku kvůli něčemu, co holky nemají příliš zažité. Znamenalo by to pro ně asi trochu přitvrdit v tréninku. Navíc se datum soutěže kryje s naším odjezdem na hory. Tak mám zase o čem přemýšlet.
O víkendu k nám měla dorazit milá návštěva. Ale choroby rozhodly jinak, návštěva se přeložila na neurčito. Mrzelo nás to, ale chápeme to. Ono najít v zimním obodobí termín, kdy jsou 4 děti zdravé, je velmi náročné.
O víkednu bylo počasí velmi nevlídné. Kromě Davidova sobotního plavání jsem ani nos nevystrčili. Tak jsme alespoň cestovali prstem po mapě. Tedy spíš figurkami po herním plánu.

6 komentářů:

  1. ahoj, jaká je ta cestovatelská hra? je to i pro mladší? My máme 4 veselé hry a jsme spokojení, toto se mi taky líbí, ale nevím zda je to i pro Vojtu? co myslíš? hraje to i David?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cestovatelskou hru nám přinesl Ježíšek, ještě to nemáme úplně osahané, ale jsem zatím spokojená. Myslím, že se děti nenásilně seznámí se zeměpisem. David to hrál taky, ale on je trochu mimoň. Neumí ještě taktizovat. Je mu fuk, že má obsadit 6 měst a vrátit se do domečku. Prostě se mu líbí Moskva, tak dupe s figurkou stále kolem Moskvy, dokud ji neobsadí, a pak se diví, že nevyhrál :-))).

      Vymazat
    2. no tak asi pořídíme na narozky v únoru ;o)

      Vymazat
  2. Taky mě zaujala ta hra. Tento víkend byl jako stvořený pro to, být doma a hrát společenské hry.

    OdpovědětVymazat
  3. To je pěkná motivace, chodit do školky kvůli baterce:-)))
    A to střídání učitelek nezávidím, to vždycky přináší nějaké změny a než si na ně děti zvyknou, je tu další učitelka a další změny....
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  4. Ranní vstávání bych také zrušila:-P

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!