neděle 28. srpna 2016

Křivoklát



Na Křivoklátě jsme  ještě v kompletní sestavě nebyli. Vzhledem k tomu, že jsme nechtěli nikam moc daleko, byla volba jednoduchá. Po příjemné návštěvě Karlštejna jsme byli natěšení. Překvapení přišlo hned u pokladny. Nabízeli zde 3 okruhy hradem. Na informačních cedulích se však dala vyčíst jen délka prohlídky a cena vstupenek. Nikde nebylo uvedeno, co který okruh zahrnuje, v čem se liší. Paní na pokladně nám vysvětlila, že hlavní věž je v rekonstrukci, okruhy jsou pozměněny a jim se nechtělo kvůli jedné sezoně vše vypisovat.  Hmm... kdyby kvůli týdnu, to pochopím, ale kvůli celé sezoně...? Vybrali jsme si tedy okruh, který měl trvat 80 min. Ten nejdelší, 100 minutový, bych asi nevydržela, zhruba po hodině pomalého pocházení a postávání totiž obvykle omdlévám. Tohle jsem doufala, že vydržím, i když to bylo hodně na hraně.  Zvolili jsme správně, okruh zahrnoval všechny důležité části hradu. Bylo moc příjemné, že na prohlídku jsme šli jen my 4 a jeden manželský pár. Takže vše svižně odsýpalo.







Když jsme si prošli hrad a okolí, vyšli jsme si do křivoklátských lesů. Kolem hradu vede naučná stezka. V plánu jsme měli také lesní hřiště, na které jsme četla na internetu jen nadšená hodnocení. Zase takový zázrak to nebyl. Ale nikdo tam nebyl, lanovky vypadala bytelně, tak jsme si také zajezdila.
                                           

Když jsme se večer vrátili do Prahy, byli jsme překvapeni, jaké vedro je v Praze. V lesích jsme to tak tragicky nepociťovali. 

3 komentáře:

  1. Podle první fotky soudím, že hrad se teprve staví... :-) To jste měli kliku, že jste šli v malém počtu, aspoň jste si to užili!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně takhle reagoval David, měl radost, že vidíme, jak se hrad staví :-)

      Vymazat
  2. Na Křivoklátě jsem sice užněkolikrát byla, ale už pár let se tam chci podívat znova, protože nemám jedinou fotku a taky hlavně kvůli věži. Vloni se opravovala trať do Berouna a letos, kdy už jsem se domluvila s dcerou, že si tam uděláme výlet, jsem zjistila, že věž se opravuje...takže jsem to odsunula na příští rok. Před pár lety jsme byli na Paraplíčku a na rozhledně co je kousek od Křivoklátu

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!