neděle 30. srpna 2015

Veltrusy


Nechtělo se nám dnes jezdit nikam daleko, proto jsme zvolili zámek Veltrusy kousek za Prahou. Zámek i jeho obrovský park byl hodně poničen při povodních, rekonstrukce a opravy neustále probíhají. Veřejnosti je zpřístupněno pouze severozápadní křídlo zámku, takže prohlídka trvá jen 45 min a seznámili jsme  se zde s životem posledního majitele zámku Karla Chotka.







 Zámecký park je ohromný, ideální na dlouhé procházky. Zámek nabízí cykloprohlídku parku s průvodcem. Kola k zapůjčení je lepší rezervovat si předem, dnes už nebyla. Naplánovali jsme si tedy asi 5 km dlouhý okruh, kterým jsme prošli nejdůležitější místa parku.
Tak to byl náš poslední prázdninový výlet. Ať se to dětem líbí nebo ne, zítra musíme být doma. Je třeba spousta věcí připravit, zabalit, nachystat. S nadcházejícím školním rokem cítím nepříjemné stahování okolo žaludku.

2 komentáře:

  1. Ali, vidím, že jste prázdniny parádně zakončili. Je u nás tolik krásných míst, tu a tam z nich sice dojem umí zkazit lidé, ale to už tak prostě je...
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Helenko. Je u nás spoustu krásných míst. A sotva si jedno na svém pomyslném seznamu míst, které chci navštívit, odškrtnu, další tři tam přidám.
      Hezký večer!

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!