středa 10. září 2014

Můj relax








Poslední dny mám nějak pocit, že se toho na mě valí víc než unesu. Nervy napnuté k prasknutí, nemůžu spát. Neděje se nic světoborného , v podstatě jen běžné provozní starosti, ale znáte to o onom pověstném oslovi. Navíc já si všechno moc beru, o všem moc přemýšlím a všechno řeším až moc. Potřebovala bych získat trošku nadhled, přestat se ve všem tolik babrat a vymýšlet hororové scénáře. Pracovně jsme se dnes pohybovala v okolí Karlova náměstí a Moráně. Prahy znalí tuší, kde jsme mohla skončit, když má oblíbená botanická zahrada je jen pár kroků. Výstava kaktusů ještě probíhá. Naivně jsme si tedy myslela, že ve všední den dopoledne tu budu sama. Evidentně si to myslelo víc lidí. Ale bylo to fajn. Nádherných 40 minut, kdy jsem myšlenkami odplula úplně jinam. O ničem jsme nepřemýšlela, jen o těch zelených potvůrkách. Kterou mám, kterou ještě nutně potřebuju, kam bych jí mohla dát a tak. Takovouhle terapii budu muset praktikovat častěji.

12 komentářů:

  1. Jojo..... dnes jsem začal rozsazovat tlustice. Nechcete nějakou? Brzo dám fotky na blog. Zdravím a přeji pěkné podzimní dni. Pavel

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Ajko, na podzim je výstava malá, výběr je menší. Na jaře je to o moc lepší!

      Vymazat
  3. Je fajn, když se najde místo, kde se člověk může na chvíli odreagovat. A tohle vypadá dobře.
    Přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat
  4. Ali, jako by si psala o mě... Důležité je, že si to uvědomíme (nebo nám tělo řekne) a najdeme něco, kde si trochu odpočineme...
    Přeji klidné dny a hlavně noci,
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuju, ty noci bych potřebovala nějak pořešit :-).

      Vymazat
  5. To musel být parádní "oraz" . Myslím, že to přejde, neboj, začátek školního roku je vždy poněkud náročný...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, byl, a skvělý! Já se asi uklidním až o prázdninách....

      Vymazat
  6. Jé, tam tyhle výstavy ještě pořád jsou? Já si tam kdysi před mnoha a mnoha lety koupila první knihu o kaktusech, první kaktus a semínka, ze kterých jsem vypěstovala spoustu malých zelených potvůrek. Pár se jich dožilo i dospělosti, některé dokonce vykvetly. Dodnes si pamatuji, že to byly Mammilarie:-) Děkuji za připomenutí.
    Ad spaní a nervozita - v posledních dnech byl velmi silný úplněk, hodně citlivých lidí mělo horší spaní, určitě se to postupně zlepší. Přeji zlepšení nejen ve spánku, ale i v ostatních kruzích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, jsou! Na jaře rozsáhlejší, na podzim takové komornější. Chodím tam od 5. třídy, to je nějakých 30 let.
      Se spaním bojuju celoživotně, se stresem se to vždy zhoršuje. Úplně na to kupodivu vliv nemá, s ním má zase problémy David.

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!