úterý 5. srpna 2014

Polovina prázdnin...

... je za námi. Letí to neuvěřitelně. I když se přiznám, že začínám být nějaká unavená. Unavená z vymýšlením programu a výletů, kterými bych zabavila obě děti. David moc nepotřebuje, je spokojený na jakémkoliv hřišti, kde může dle libosti řádit a lítat. Na to je Klárka už skoro velká. Bohužel na některá hřiště i fyzicky, prostě se tam nevejde :-).  Tak vždy musíme vymyslet nějaký kompromis. 

Dnes jsme obě děti nadchla návštěvou Aquacentra Šutka. Zatímco Klárka tam už byla, pro mě to byla první návštěva. A tajně doufám, že zase na delší dobu poslední. Nemám tento druh zábavy příliš ráda, stačí mi pokojné plavání v bazénu. To mi však dopřáno nebylo. Protože nejsem natolik nervově zocelena jako někteří rodiče, kteří si spokojeně seděli v bazénovém baru, popíjeli kávičku a občas na své ratolesti zamávali, pobíhala jsem poctivě za svými dítky a všechny atrakce s nimi absolvovala. Takže mám vypláchnuté všechny tělesné otvory a chlor ze sebe přes několikanásobnou důkladnou sprchu stále cítím.

Jak jsem předpokládala , nemám vůbec čas na korálky. Doma se zdržujeme pouze po večerech, kdy doháním pracovní resty a snažím se, aby domácnost alespoň částečně vypadala obyvatelně. Na korálky není ani čas ani síla. Přesto jsme se s Klárou zapojili do soutěže na facebooku. Úkolem je vytvořit šperk inspirovaný jakýmkoliv návodem Darí Fejtkové. Povolené barvy jsou červená, žlutá, oranžová, zelená a bílá. Je potřeba použít alespoň dvě barvy, žádná barva se nesmí přídat. Soutěž probíhá celé prázdniny, ceny jsou velmi lákavé. Takovou výzvu jsme si s Klárkou nemohly nechat ujít. Já ušila tuhle žlutozelenou soupravu:



Klárka se rozhodla pro tuhle červenobílou:


Na facebooku Klárka sklízí se svou sadou podstatně  větší úspěch než já. Vůbec se tedy nedivím :-)

Užívejte si prázdninového odpočinku, i když já nevím, jestli se nakonec nebudu těšit, až zase nastane školní rutina :-).

8 komentářů:

  1. Ali, já jsem se cítila stejně a každý rok jsem se zhruba v tomto čase těšila na září. Letos už jim program nechystám, je jim 16, tak myslím , že je to dost. Chodí na brigádu, večer už mají tréninky hokeje, zbytek času prospí...a já si říkám ať, tělo si potřebuje odpočinout. Takže neboj za pár let to budeš mít taky tak a uteče to rychle to mi věř.
    Sady máte krásné obě, ale u mě boduje ta tvoje :-) Mám raději i ty barvy, ale hlavně je taková srdíčková a to já můžu. Jste šikulky, já to s korálky neumím. Máte můj obdiv.
    Přeju krásné léto, ahoj Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, že velmi brzy nastane doba, kdy děti o mou společnost stát nebudou, proto si snažím přes všechno čas, kdy jsme spolu užít.
      Já zase obdivuju tvou zručnost s háčkem, s ním se prostě nejsem schopna spřátelit. Snažila jsem se i háčkovat s korálky, ale ten háček mi prostě nějak nejde do ruky :-)

      Vymazat
  2. Krásná sady - obě. Léto už je takové, že se doma moc neuklízí, tak tak se stačí vyprat. Na ruční práce a to ostatní bude čas na podzim. Škoda by bylo ty pěkné dny trávit doma.
    Hezký zbytek léta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Věro. Ano, ano - něco rychlého uvařit, abychom neumřeli hlady a vyprat a vyžehlit, abychom měli v čem chodit, to je téměř jediné, co v těchto dnech stíhám :-).
      Krásný srpen i tobě!

      Vymazat
  3. Polovina prázdnin a pro mne zrovna polovina dovolené :-( Tím nemyslím, že bych jí měla až do konce prázdnin, bohužel. Prázdniny jsem nikdy moc nemilovala a ani teď, i když už se o dítě nestarám. Na mě je moc horko a mít právě teď povinnou dovolenou je za trest. O co raději bych jí měla na podzim, na který se už teď tak těším. Já naopak v parných dnech jsem doma a uklízím, věnuji se tomu, na co v běžném provozu není čas. A opět jsem začala šít :-)
    A jak vidím, i Ty sis udělala čas a vyrobila nádherné korále!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si naopak teplo užívám. Jak říkám, je to jediné období, kdy nemám studené ruce a nohy. I když po cestování metrem ty nohy stejně zmrzlé mám! Je to ale škoda, že máte dovolenou takhle nařízenou podle uzavírky v knihovně. Těším se na tvé ušité výtvory!

      Vymazat
  4. Ali, tak s těmi "zábavnými" podniky pro celou rodinu jsem na tom byla stejně, jako ty! Moc zábavy na tom neshledávám...
    Tvoje bižu je jako vždy perfektní, hlavně ta červno-bílá sada se mi moc líbí!
    Hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko,děkuji za pochvalu. Sadu Klárka věnovala mně, na ní je dost velká a mě se hodí k halence :-) .
      Krásné dny i Tobě!

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!