sobota 30. srpna 2014

Konopiště


Letos jsme nějak zanedbali návštěvu zámků. Museli jsme to napravit. Vydali jsme se na jeden z nejbližších - Konopiště. Doufali jsem, že když počasí není úplně jisté, nemuselo by tam být úplně narváno. Předpoklad vcelku vyšel - lidí bylo samozřejmě dost, ale bylo to snesitelné.



Vybrali jsem si okruh, který zahrnoval zbrojnici. To je Davidova doména. Trefili jsme se - zbrojnice a následná návštěva střelnice ho opravdu nadchla. Nevím, po kom je to dítě tak  nadšené zbraněmi. To nemá ani po tatínkovi.



Dle slov průvodkyně jsme měli velké štěstí s medvědem. Je prý velmi líný a ven vylézá málokdy. Já pořád doufala, že by mohl popojít do lepšího světla, ale toho jsem se nedočkala.


Růžová zahrada nás nezklamala, i když jsme se zde trochu zmokli.


A všudypřítomní pávi. Divili jsme se, že mají takové vypelichané ocasy. Pak jsem zjistili, že velká ocasní pera prodávají ve stánku se suvenýry.
To byl náš poslední prázdninový výlet. Uteklo to nějak rychle a vůbec se na nový školní rok netěším.

4 komentáře:

  1. Konopiště je hezká prázdninová tečka:-) Kdysi jsem tam provázela, takže srdeční záležitost. I tak je to s těmi pávy pro mě novinka?:-)
    Přeji hezký školní rok

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Vám přeji úspěšný školní roky, hlavně pevné nervy. David jde zítra do první třídy, už mě z toho bolí žaludek teď :-)

      Vymazat
  2. Prázdniny jste moc hezky zakončili Ali! Konopiště je velmi fotogenické, i když těch trofejí je tam až moc :o)
    Líbí se mi vaše plavba po Vltavě, to muselo být moc hezké!
    Klidný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plavba byla opravdu moc fajn, i Konopiště bylo příjemné. I když je pravda, že trofejí jsou tam opravdu mraky. Slečna průvodkyně nás však ujišťovala, že o lesy panství bylo vždy velmi dobře postaráno a zvěře bylo vždy hodně :-).

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!