úterý 19. srpna 2014

Farma Blaník


Dnešní výlet byl na Davidovo výslovné přání. Na konci školního roku totiž jeho školka jela na Farmu Blaník na výlet. On byl, jak jinak,  nemocný, moc oplakal, že jet nemohl. Slíbila jsem mu, že se tam alespoň podíváme o prázdninách.


 Hlavním lákadlem farmy, alespoň pro naše děti, jsou zvířátka. Jsou velmi kontaktní, neustále hladová a nadšená, že je návštěvníci krmí zakoupeným krmivem. Byla jsem příjemně překvapena, že za 10 Kč dostaly děti  dost velký pytel krmení, který jim vydržel celý den. Jsem již zdeformovaná krmícími automaty jinde,  které mi za 10 Kč vyplivnou do dlaně zhruba 5 kuliček.

Čtyřrohá ovce Knižák
 Zvířata mají veliké výběhy,ale nadšeně stojí u ohrady a čekají na krmení. Co mě překvapilo velmi nemile byl fakt, že ve stáních, která byla blízko ohrad, se zvířata brodila po kotníky v hnoji. O čisté podestýlce si mohla nechat jen zdát.

Ale i jiné atrakce farma nabízí.


...naslouchali jsme zvukům lesa...


...navštívili jsme noční skřítky. Oni ale opravdu žijí jen přes noc, přes den spí, a tak jsme si mohli prohlédnout jen jejich domečky.


Za odměnu, že jsme je neprobudili, mohli jsme si odnést část jejich pokladu.


Klárka byla bezkonkurenčně nejstarší dítě v areálu. Naštěstí jsou všechny atrakce do 12 let, tak mohla řádit bez omezení.



Došlo i na rýžování zlata. David však úspěšný nebyl, valounek si odnesla jen Klára a tatínek.

Díky ne příliš jistému počasí bylo na farmě velmi málo lidí. To jsme opravdu uvítala s nadšením a vychutnávala si chvilky klidu.

6 komentářů:

  1. Skvělý výlet. Je fajn, že se vám to vydařilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro děti je to tam opravdu moc fajn. I když je pravda, že Klára byla věkově už dost na hraně. Ale ona je taková selka, zvířata vydrží drbat celý den :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jsem ráda hlavně kvůli Davidovi, že to vyšlo. Přeci jen jsem mu to slíbila... :-)

      Vymazat
  3. To byl pěkný výlet:) Mě nejvíc zaujala ta čtyřrohá ovce-zas jsem se poučila:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O čtyřrohé ovci jsem neměla také ani tušení, myslela jsem si, že je to nějaká hříčka přírody. Překvapilo mě, že je to druh :-)

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!