středa 11. června 2014

Pasování na školáky





Dnes probíhalo v naší školce rozloučení s předškoláky a jejich pasování na školáky. David samozřejmě jako při všech akcích, na kterých mu záleží, doma s antibiotiky. Opět očička plná slzí. A tak jsme se naštvala, že všeho už mám dost. Všechno děláme, přesně jak se má a výsledkem je, že stejně je pořád někdo marodí. Davidovi je dobře, je 5 dnů bez teploty, 6. den léčby infekční není - rozhodla jsem se, že prostě jdeme. Dělalo mi starosti akorát slunce. Na něj by s léky neměl. Vyřešili jsme to alespoň košilí s dlouhým rukávem, aby byl co nejvíc zakrytý. Počasí nám však bylo nakloněno. Jen co jsme vyrazili z domova, přihnaly se mraky, které sluníčko milosrdně zakryly. Až jsme zase měli všichni obavy, zda se vše stihne před příchodem bouřky. Naštěstí stihlo. David byl moc rád, že se mohl na chvíli sejít s kamarády. Je pyšný, že je z něj už školák a do školy se těší. Pevně věřím, že mu ta hodinka a půl venku s dětmi nijak neublížila. A jestli ano, je mi to snad i jedno, za tu chvilku radosti to stálo!

10 komentářů:

  1. Gratuluji, to je velká událost!
    Hezký večer Ali, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Helenko. Pro Davida to určitě zážitek byl, jsem ráda, že si to užil.

      Vymazat
  2. Ali udělala jsi dobře že jste šli, však je to jen jednou za život:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ráda, že jsme šli. Pro Davida to bylo důležité :-)

      Vymazat
  3. Jéj, aj my máme predškoláka doma :) U nás však prebieha pasovanie za školákov až na jeseň v škole. A s tým poctivým prístupom k liečbe a smútkom za akciami s kamošmi je to u nás úplne rovnaké... Tak, nech sa nám to od nového školského roka, spoločne mení k lepšiemu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je příjemné číst, že i někdo jiný má stejné problémy. Ne že bych byla tak zlá a nepřející, ale je fajn vědět, že se v tom neplácáme sami. Kolem nás jsou všichni stále zdraví a na nás koukají jako na exoty. Držím i vám palce, ať v novém školní roce je to už jen lepší a lepší.

      Vymazat
  4. To je dobře, že si to David mohl užít. Tak si užijte prázdniny a od září tu budeme šílet s prvňáčkama :-))
    Já jsem byla včera na Honzíkově představení družinového kroužku "Zpívání s kytarou". Bětka byla se mnou. Letos měli pohádkové písničky, příští rok prý budou zvířátkové. Tak to tam bude asi chodit i Bětka, aby mohli být spolu. A já budu za rok vymýšlet kostýmy nějakých zvířátek... Honzík si včera konečně užil kostým toho krále, ale jak bylo vedro, tak byl pod tím pláštěm zpocený jako kůň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že nemáme tak akční družinu. Vymýšlení kostýmů bych nezvládla :-). U nás je družina opravdu jen na pohlídání, nedělají s dětmi vůbec nic, nikam nechodí jen na hřiště... Klára tam chodila snad půl roku, to měla pocit, že by o něco přišla, pak jsme to zase zrušili. David tam asi bude muset chodit, u něj si nějak nedovedu představit, jak si sám zajde na oběd a půjde domů.

      Vymazat
  5. A správně jsi udělala, že jsi šla! Rozhodně mu to neublížilo, naopak ho to povzbudí a psychika je mnohdy důležitější!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, snad jsem mu opravdu neublížila. Sice vím, že s atb je oslaben a neměl by do kolektivu, ale myslím, že potřeboval na chvilku vypadnout z bytu. A upřímně - já taky :-)

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!