neděle 15. června 2014

Kaktusy a masožravky


Na tuhle fešandu mám spadeno. Dnes však ke koupi nebyla


Červen bez výstavy kaktusů si nedovedu představit. Letos vše nasvědčovalo tomu, že si budu muset zvyknout na, že i bez výstavy to jde. Dnes jsme se na poslední chvíli rozhodli do botanické zahrady zajet. Říkala jsem si, že poslední den výstavy už to nebude ono. Předpokládala jsem, že prodej bude hodně probraný. Pak jsem si však řekla, že stejně nic kupovat nemůžeme, takže pro nás může být klidně prodej třeba zavřený úplně. Nebyl, tak i v tom omezeném výběru jsme si dokázali vybrat. Co mě zklamalo, byl fakt, že už i některé výstavní exponáty odcestovaly a zbyly po nich jen prázdné díry. Chápu, že dnes byla zkrácena otvírací doba, čekala bych však, že exponáty vydrží dokonce.




V sousedním skleníku se konala výstava masožravek, tak jsme se mrkli i na ně. Na velké Davidovo naléhání jsem jednu mucholapku podivnou zakoupili, tak teď musíme nastudovat, jak tuhle potvůrku pěstovat. Prodejci nám tvrdili, že je to velmi jednoduché, naprosto nenáročná rostlinka. Nevím, zda to však neříkali pouze v touze po uzavření obchodu.
Botanická zahrada Na Slupi na mě vždy působí jako balzám. Báječně jsem si tam odpočinula. Kdybych měli šanci být tam sama, věřím, že i myšlenky bych si utřídila. Tak to někdy jindy.

6 komentářů:

  1. Masožravky pěstovala kamarádka. Měla je v akvárku nebo co to bylo, kvůli vlhkosti, a házela jim tam mouchy:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také to vidím na nějaké akvárko. Prodejce se tvářil, že to nutné není, prý teď může být venku. Ale je mi jasné, že byt s ústředním topením pro ní to pravé ořechové nebude :-)

      Vymazat
  2. My sme si vzali raz tri druhy...jedna neprežila :-( (absenciu zálievky :D). Druhá to prežila s odretými ušami a tá tretia...lepia sa na ňu mušky ostošesť. Nabudúce kúpim iba tie lepky a hotovo...na každý parapet aspoň jednu a bude po malých muškách...či nie???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slušné skóre, jste docela úspěšní. Jsem zvědavá, jak to půjde nám :-)

      Vymazat
  3. Ali, už jsem dlouho nebyla v botanické zahradě a máš pravdu, je to balzám...
    Letos ani muzejní noc - slavili jsme :o)
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, muzejní noc si můžete užít za rok. Oslava je samozřejmě důležitější!
      Hezké dny přeju.

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!