sobota 7. června 2014

Jak se dívat na balet


Tak se jmenovalo vystoupení Klářiny baletní školy, tentokrát konané v Ústřední knihovně. Všichni žáci zde prezentují výsledky své celoroční práce - jsou zde k shlédnutí úryvky z vánočních představení, soutěžní tance i čísla nastudovaná speciálně pro tuto příležitost. Jako zlatý hřeb programu se představují bývalí žáci školy, dnes již studenti baletní konzervatoře. Je vždy velmi zajímavé sledovat, jak se oni za školní rok neuvěřitelně posunou. Dnešní představení se, myslím, docela povedlo. Kláře tedy mimořádně - pan učitel jí řekl, že své sólo zatančila dnes nejlépe za celou sezónu. Škoda, že se jí to tak nepodařilo na soutěžích. Ale hlavně jako celek to podle mého působilo velmi dobře. Pan učitel, který si mimochodem po mnoha letech také zatančil, byl celý dojatý, že ani nemohl dokončit závěrečnou děkovnou řeč. Já samozřejmě jako dozor vše sledovala ze zákulisí. Ale na rozdíl od jiných představeních, kdy opravdu trpím,  jsem se dnes i docela bavila.

6 komentářů:

  1. Viděla jsem to u nás programu, tak jsem si říkala, jestli jste to vy. Klárce gratuluji!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zašly jsme i do knihovny a nabraly tolik knih, že jsme to nemohly pobrat :-) . Myslela jsem na tebe!

      Vymazat
  2. Klárka je šikulka.
    A jak tak čtu, tak jsi zase vyměkla... Tak doufám, že příští rok už bude nějaká změna ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Katko, znáš mě... nedá mi to. Kláru tam nechci nechat plácat samotnou a když už tam jsem, prostě mi to nedá. Tentokrát jsem ale moc práce neměla. Na převleky bylo dost času, vše v klídku. Holky už jsou velké, ve své třídě je Klára nejmladší, takže vše zvládají samy, občas bylo jen potřeba vzadu něco zapnout a trošku hlídat dění na jevišti, aby bylo holky včas na místech, takže pohodička. Navíc pan učitel asi pochopil, že jsem naštvaná a mám pocit, že se mu doneslo, že jsme se byly podívat v jiné škole, takže se teď snaží trochu si mě předcházet. Jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydží :-). Včera jsem mu poskytla rameno, na kterém se mohly vyplakat, jak se starý a sentimentální, tak si toho snad bude trošku vážit :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak koukám, vy už máte závěrečné vystoupení a koncert za sebou. Nás čekají ještě dvě soutěže a koncert...bude horko. Jak vždy :o)
    Moc gratuluji k úspěšnému roku, Klárka je skvělá!
    Hezký večer Ali, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuju. Držím palce, ať i u vás všechno dobře dopadne. Hezký večer i tobě.

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!