pondělí 16. června 2014

Další marod


David dostal v noci na dnešek poslední tabletu antibiotik. S Klárou jsem ráno šla na ORL na kontrolní výtěr. Stejná akce nás čeká s Davidem ve čtvrtek. Asi jsem měla pocit, že se už nemám o koho starat či co. A tak jsem dala Jonáše do krabice a vyrazila na veterinu. Jonáš má totiž již delší dobu na zádech bouli. Dlouho to byla boulička velikosti třešňové pecky a neměnila se. Poslední dobou se mi však zdálo, že se boule hodně zvětšuje. Paní doktorka usoudila, že by to mohl být absces. Také nádor, ale na to se jí zdál Jonáš mladý. Nejdřív zkoušela do boule píchat injekční stříkačkou, zda něco neodsaje. To žádné výsledky nepřineslo. Proto bouli skalpelem nařízla a začala vymačkávat hnis. Spoustu hnisu. Dozvěděla jsem se, že morčata mají hnis konzistence zubní pasty. Pak ještě z rány hnis dlabala lžičkou. Nakonec dostal Jonáš injekci antibiotik. Domů jsme také dostali  jednu na zítra. A také lahvičku s naředěnou desinfekcí a injekční stříkačku na proplachování rány. Ve středu se máme přijít ukázat. A zase mám co dělat, zase koho léčit. A doktoři mi připraví bohatý kulturní a společenský program do konce týdne! Co já bych si počala, kdyby jich nebylo!!!

10 komentářů:

  1. Chudák malej. Jak se mu ošetřování na veterině líbilo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesl to statečně. Doktorka říkala, že by asi byla jednodušší narkóza, ale tu že morčata špatně snášení. Prý obecně špatně snáší bolest a stres, už se jí prý stalo několikrát, že morče dostalo při ošetření infarkt. Ale Jonáš byl moc hodný, držel, ani nekvičel. Dle slov paní doktorky tam prý takhle hodné morče ještě neměli.

      Vymazat
  2. Ještě si stěžuj, že máš o program postaráno a nenudíš se ! :-)))) My jsme teď byli během deseti dnů na veterině po třetí... ale už je to dobrý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Já se chci chvíli nudit!!! To je fajn, že je Adélka v pořádku. U nás to bohužel nevypadá dobře, vidím to dost černě.

      Vymazat
  3. Oh je sude vidim nemocne Tiere chudaci posilam zdrave pro morcatka Hezky den Karin

    OdpovědětVymazat
  4. Ali,
    díky moc za komentář :-)
    Přeji všem členům rodiny brzké uzdravení, ať si můžete užívat prázdnin !

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, Ali, to zní strašidelně. Držímě pěsti, ať jste všichni brzy fit a prázdniny si užijete naplno! K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko! Ráda tě tu vidím!!! Doufám, že vám se vede dobře, často na vás myslím!

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!