čtvrtek 17. dubna 2014

Za motýli do Troji




Dnešní krásný prosluněný den jsme se rozhodli využít k návštěvě trojské botanické zahrady, kde ve skleníku Fata Morgana probíhá výstava motýlů. Tajně jsem doufala, že i když jsou prázdniny, je vlastně všední den, a proto by nemusely být ve skleníku davy. Ó, jak jsem se mýlila! I když o víkendu to bude asi ještě horší. Motýlků jsme ji užili spousty. Jen já udělala asi 10 fotek a foťák mi hlásil, že jsou vybité baterie. To přeci nevadí, mám vždy rezervní! Ano, měla jsem, ale také vybité. Takhle to dopadne, když neplánuji a vyrazíme zcela neorganizovaně. A když plánuju, choříme, tak si vyberte :-) Proto tedy první tři fotky jsou moje, další jsou z Klářiného foťáku, většinu dělala ona. Ty horší já, protože to s ním vůbec neumím.





Kochali jsme se nejen motýly, ale i květenou. Tou skleníkovou...



... i tou venkovní. Ta mi udělala obzvlášť radost. Uvědomila jsme si, že jsme v Troji byla vždy na sklonku zimy nebo v parném létě. Nikdy při takovémhle krásném jaře, takže takhle krásně rozkvetlou jí vlastně neznám.


Pobyli jsme zde zcela neplánovaně celý den. Vůbec se nám domů nechtělo. A já se opět utvrdila v tom, že jsme se minula povoláním. Stále je mým snem pracovat v botanické zahradě :-)!



4 komentáře:

  1. Jé, to jste měli super výlet.... a ještě krásně nafocený:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný výlet. Hned bych vyrazila taky, jen bych si přála nechat doma dítko i všechny rušivé elementy a vzít jen kamarádku Minoltu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, také jsme si říkala, jaká by to byla nádhera mít možnost být tam alespoň půl dne sama!

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!