sobota 12. dubna 2014

Pardubická arabeska

Rozcvičení před výkonem :-)
 Dnešní den byl hodně hodně dlouhý. Z Prahy jsem vyjeli v 6 hodin. V 8 už začínala Kláře v Pardubicích prostorová zkouška. Přiznám se, že jsem letos na soutěž moc jet nechtěla. Klára byla po nemoci, 14 dní necvičila, navíc antibiotika dobrala teprve ve středu. Ale ona tak moc chtěla. Má soutěže moc ráda, pro mě naprosto nepochopitelně. Připravovala jsem jí, aby žádné slušné umístění nečekala. Je po nemoci  a hlavně postoupila do vyšší věkové kategorie, takže tam byla jedna z nejmladších. Ona se však nenechá odradit ničím.
Nelekejte se, v těch parádních ponožkách netančila, to má jen aby si neušpinila piškoty a neklouzalo jí to na baletizolu.
 Na řadu přišla díky skluzu někdy kolem 15 hod.  Čekání bylo dlouhé, nejobtížnější bylo přesvědčit Kláru, aby byla v klidu, nelítala, netancovala, aby nebyla unavená, než na ní přijde řada. Vystoupení se jí, myslím, docela povedlo. I pan učitel utrousil drobnou pochvalu, což obvykle nedělá.

Ani po vystoupení nemá dost!
 Protože vyhlášení výsledků bylo naplánováno až na 21. hodinu, vyrazili jsme už tradičně do perníkové chaloupky. To dítě ve stojce  je opravdu Klára! Na prohlídku muzea perníku jsem já nešla, ještě ho mám  v paměti. A protože tatínek zde byl poprvé, šel s Klárou on.

Tady mám prý tipy na zdobení vánoční chaloupky

Bába perníkářka měla úspěch
A u chaloupky tradiční opékání buřtíků na ohýnku. Je to pro nás svátek, protože jako typičtí Pražáci bez chaty a zahrady, nemáme šanci si ohýnek udělat.

Na buřtík se těšíme celý rok
Vyhlášení bylo opravdu až po 21. hodině. Víme zatím, že do pátého místa není, vyhlašovaly se medailové pozice a dvě čestná uznání za 4. a 5. místo. Zbytek se dozvíme v průběhu týdne, až organizátoři vše dopočítají. Doma jsme byli po 23. hodině, úplně mrtví - tedy já ano, abych mluvila za sebe.

12 komentářů:

  1. Klárka je šikulka a moc jí to sluší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale už jí kostým pomalu opouští, narvat se do něj byla docela fuška :-(

      Vymazat
  2. Tyhle soutěže - a je úplně jedno jakého sportu se to týká - jsou zbytečně dlouhé a namáhavé... Kamarádka takhle jezdí na aerobik.
    Ale když to Klárku baví, tak není co řešit. I tak je to pořádný záhul, celý den.
    Bába perníkářka je super :-))) A už teď se těším na Tvé vánoční perníčky, když máš teď tolik inspirace :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na perníčky se netěš! Inspirace můžu mít mraky, ale vlastní stín nepřekročím :-) !

      Vymazat
  3. Klárka je šikovná, soutěže bývají ubíjející hlavně pro rodiče, ale neznám dítko, které by se netěšilo. Taky trávíme celé dny,...my máme naštěstí zatím výhodu, že medaili dostanou i ti poslední a to z toho mají radost všichni. A to mezi zápasy občas některé dítka i zdřímnou.
    Jinak jste to pěkně spojili a perníky s bábou pernikářkou jsou suprové!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem jí nabízela odpočinek třeba v autě, ale nechtěla o něm ani slyšet. On je problém, že když vstává v půl šesté, na což není zvyklá, a pak tam od 8 hopsá, lítá, blbne, když přijde na řadu, je už v podstatě unavená, i když si to nepřipustí :-).

      Vymazat
  4. No já koukám, kde jste trávili sobotu...Mohli jste zajít na kafe :o)
    Klárce to moc sluší, je šikovná!
    Pohodový večer Ali!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou za rok do Pardubice vyrážíme. A v květnu nás čeká Hradec!

      Vymazat
  5. Klárka je šikovná a umístění není zas tak podstatné, když je po nemoci a ještě o kategorii výš. Hlavní je jestli měla ze sebe dobrý pocit a až bude v plné formě, tak to určitě bude lepší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec byla 14. z 24. Tak to mi nepřijde špatné. Ona byla spokojená, to je pro mě nejdůležitější.

      Vymazat
  6. Šikulka:-) A babka perníkářka boduje!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!