sobota 3. srpna 2013

Po roce v ZOO







Neumíme si představit, že bychom o prázdninách nenavštívili pražskou ZOO. I když na dnešek zase meteorologové předpovídali další teplotní rekordy, rozhodli jsme se, že půjdeme. Měla jsem trošku strach, zda to v horku nebude moc náročné, ale zvládli jsme to skvěle. Jsme prostě teplomilové. Jen tatínek hekal, že je horko. Ale to on heká, jakmile rtuť teploměru vyleze nad 25 st., takže je to v podstatě jedno. V zahradě je hodně stromů, takže jsme se pohybovali převážně ve stínu. Bylo úžasné, jak málo lidí tu bylo. Tak málo návštěvníků snad ani nepamatuju. Lidé mi vadí více než horko, takže jsem byla maximálně spokojena!
Děti (hlavně David) trochu smutnily, že je stále zavřená dětská ZOO. Ale ještě že byla. Tam totiž vždy tak dvě hodinky posedíme a ty by nám tentokrát chyběly při prohlídce nového pavilonu slonů a hrochů. Měli jsme také čas projít si všechny cestičky, které jindy vynecháváme. I tak jsme měli co dělat, abychom to stihli  v rámci otvírací doby. I když jsme do ZOO přijeli lehce po 9, odcházeli jsme téměř v 19:30. Jak to dělají ostatní návštěvníci, že vše stihnou?

12 komentářů:

  1. Tak já už vím, kde budu příští léto, u Ali, zase něco, co bych chtěla, pražská ZOO.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně jsi to nafotila....

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna včera jsem přemýšlela taky nad ZOO, ale byla jsem přesvědčená, že tam teď budou davy lidí. Příjemně jsi mě překvapila. Fotky jsou pěkné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem byla příjemně překvapená. Je pravda, že když do ZOO o víkendu, tak jedině o prázninách, když pražáci odjedou. Takový květen, červen, září, to je o víkendech masakr. To už nikdy!

      Vymazat
  4. Tak to máme stejné, také mnohem lépe snáším extrémní vedro než davy lidí:-). A poloprázdná "zologajda" v horku, ideální.
    Krásné fotky máte, s tím musím jen souhlasit.

    A podotknout, že neznám nikoho,kdo by to stihl, to se nedá:-). Takže do zoo zas a znova. Krásný letní den přeji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, zas a znova. My minimálně dvakrát do roka, docela uvažuji o permanentce.

      Vymazat
  5. Mám to stejně, raději ne tak příznivé počasí, než davy :)

    Loni jsme ZOO také nestihli projít. Doufám, že bude brzo čas k nápravě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, davy mě opravdu drtí víc než vedro. A překvapuje mě, že dětem davy vůbec nevadí, jako by je nevnímaly :-).

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!