pondělí 1. dubna 2013

Přežili jsme...


... velikonoce bez úhony, ve zdraví a rodinně. Dost času jsme strávili u mých rodičů. S přípravami se s mamkou dělíme. Já dělám nádivku, beránka a mazance (ty se mi letos tedy moc nepovedly :-(  ), mamka připravuje náš oblíbený bramborový salát a krůtu.
V sobotu jsme konečně splnili dětem slib a šli jsme celá rodina ( ano, i já se tak obětovala!) do kina na Čtyřlístek. Děti byly celkem spokojené, i když pro Davida to bylo  zdlouhavé a ke konci se dost nudil. Já se  nudila hned od začátku. Napsat, že mě film zklamal, by nebylo pravdivé, protože jsme od něj nic neočekávala. Ale že to bude až tak zoufalé, mě překvapilo. Ještě že jsem měla s sebou mobil a mohla si vyřídit nějaké dlouho odkládané resty.



Na dnes jsme si naplánovali návštěvu Mořského světa na Výstavišti. Nedávno jsme koupila voucher ve Slevomatu a vzhledem k počasí jsme ho  dnes využili. Rybičky máme rádi, těch pro nás není nikdy dost!







Výběr termínu byl šťastný, lidí bylo docela málo, rozhodně méně, než si pamatujeme z předchozích návštěv. Jen jsem trošku nedomyslela, že cesta povede přes Matějskou pouť. Na tu nechodíme, dost dlouho jsem její existenci před dětmi úspěšně tajila, dokud dobré kamarádky Kláru ve škole neinformovaly. Takže při vstupu na Výstaviště začaly naše děti vydávat hlasové projevy "Jůůů! Hele!! Půjdeme tam? To chci zkusit!" a podobně. A to ještě bylo štěstí, že pouť téměř zela prázdnotou a většinu atrakcí tedy neměly možnost vidět v akci! Domluvili jsme se, že při cestě z Mořského světa si budou moct jednu atrakci vybrat. Dlouho to vypadalo, že vyhrají koně, nakonec to byl ale strašidelný zámek. To se ukázalo být dobrou investicí. Děti vyšly docela vykulené (tatínek prý ještě strašidlům ve tmě pomáhal),  celou cestu domů a část večera mlčely jako zařezané. Ten klid by k nezaplacení! Jen doufám, že nás nečekají nějaké noční můry.

8 komentářů:

  1. Mořský svět je nádherný! Já tam byla s klukem kdysi, hned po otevření a už si ho tak nepamatuji.
    Beránka máme stejného, resp. my už máme jenom hlavu :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Ač nejsem Pražák, tak v Mořském světě už jsem byla dvakrát. Jela bych zas, ale je to trochu z ruky. Beránek je krásný, já nedělám, nemám formu.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak koukam na toho beranka tak si rikam ze jsem ho zase neupekla ,chudak je zastrceny v koute a ja na nej zase zapomela.Morsky svet vypada zjimave a vubec se detem nedivim,tam by se mi take libilo.

    OdpovědětVymazat
  4. Pááni, tam bych se fakt chtěla podívat:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mořský svět je dobrý tip na výlet, díky : )

    Hezký den.
    Katka

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za milé komentáře. Mořský svět je opravdu nádherný, chodíme tam minimálně jednou ročně. Určitě se ale vyplatí hlídat si slevy a akce, bývají docela často. Plné vstupné je docela pálka, což vzhledem k provozním nákladům takového komplexu je zcela pochopitelné.

    OdpovědětVymazat
  7. mořský svět je super, jako bývalý hradečák musím nabídnout návštěvu obřího akvaria v HK, představuje život v tůni Amazonky, s podvodním tunelem......je nádherné - Jen velikostí odpovídá tomu že hradec nemá 1 milion a něco, ale jen 100 TISÍC......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, v HK jsme byli s manželem ještě v době "před dětmi", od té doby jsme se tam nedostali. Zrovna teď v Mořském světě jsem přemýšlela, zda by se to nějak dalo skloubit časově s Hradeckou Odettou v květnu, když už tam s Klárou budeme. Uvidíme, určitě by se jí tam líbilo.

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!