pátek 22. února 2013

Nevydařené prázdniny


Na hory jsem letos odjížděla jen s velkým sebezapřením. Pominu fakt, že hory v zimě jsou pro mě za trest za jakýchkoliv okolností. Tentokrát mě ještě znervozňoval Klářin zdravotní stav. Odjezd byl stanoven na neděli odpoledne. Vzhledem k tomu, že celou sobotu i neděli byla Klára bez teploty jen s mírným kašlem, souhlasila jsem. Jaké bylo moje překvapení, když jen co vystoupila z auta, rozkašlala se a teplota jí zase hned vyskočila. Celé pondělí proseděla tedy s uraženým výrazem v posteli, zatímco já s tatínkem na střídačku pobíhali s Davidem po kopcích se saněma. Protože už byla Klárka v pondělí opravdu dobrá, bez teploty a v podstatě i bez kašle, slíbila jsem jí na úterý vycházku a opatrné sáňkování. Lyže až v druhé polovině týdne. V úterý ráno se však probudil s horečkou David. Horečka se mu celý den a celou noc držela urputně kolem 40, navzdory všem sirupům a zábalům. Když jsem se ve středu ráno vzbudila s horečkou i já a tatínek vstal s kašlem, který mu trhal plíce až chvílemi ztrácel dech a začínal se dusit, usoudila jsem, že opravdu nemáme na co čekat. Marodit se nám bude lépe ve vlastních postelích. Zabalila jsem a vyjeli jsme domů. Protože mi Davidovi nesrazitelné horečky naháněly docela strach, ve čtvrtek jsme radši zajeli za naší paní doktorkou. Uklidnila mě, že je to opravdu jen chřipka, prý takový dramatický průběh letos má. Pro jistotu jsme nafasovali předpis na atb, kdyby se ani během víkendu stav nelepšil, abychom nemuseli na pohotovot. I tatínek navštívil svou lékařku, protože jsem mu prorokovala zápal plic. Přinesl si atb, má aktuní zánět nosohltanu, čepy na mandlích a k tomu také chřipku.  Předpokládám, že ani mě se chřipka nevyhnula. Alespoň mé horečky a totální slabost tomu napovídají. Nemusím asi psát, že odjezd se neobešel bez slz. Klárce bylo moc líto, že se letos na lyže ani nepostavila. A po letošní zkušenosti nevím, jestli se k výletu na hory nechám ještě někdy přemluvit.

8 komentářů:

  1. uff, jako by nemohlo zůstat při jednom.

    Přeju brzké zdravení!!

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce ať je brzy líp:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ali, nic si z toho nedělej. To se tak někdy semele. U nás jsme jeden rok měli na Vánoce neštovice. Manžel byl zralý na hospitalizaci v nemocnici, Janě tehdy bylo asi 5 a její průběh byl nejklidnější.Pétě byl rok, měla u toho 40 horečky, celá mi otekla, blbě to snášela. Byl to děs. Rok potom jsme dostali chřipku. Všichni 4. Zase na Vánoce a tím myslím opravdu Štědrý den. Všichni zase 40 horečky,rýma, kašel, já se ani na nohy postavit nemohla, úplně grogy, děs. Od té doby nemám ráda Vánoce.
    Tak nezoufej, bude líp.

    OdpovědětVymazat
  4. Ali, škoda, snad se z toho už brzo dostanete, držím palce. Manžel chřipku s děsným kašlem a 40C horečkami nevyležel, přidal se mu k tomu zápal plic,...dle dětské dr., to víc letos odnáší dospělí, u nás jen manžel a můj taťka, co přijel hlídat Matýska s angínou - taky naše prázdniny, ještě k tomu Domčova noha v ortéze. Snad máte vybráno a už budete celý rok zdraví a užijete si letní dovolenou!

    OdpovědětVymazat
  5. :-(( tedy, to jste to vymňoukli :-(( Ne že bych to neznala... Letos tahle horečnatá onemocnění opravdu řádí- Martina takhle zakončila jednodenní pololetní prázdniny. Ale za 4dny byla OK. Tak aŤ to u vás má taky rychlý průběh a rychle se zotavíte- na hory se dá i naotočku :-))
    P.S. taky nejsem horský typ, ale letos jsem se nepoznávala :-))

    OdpovědětVymazat
  6. To se holt stane. Hlavně, že to není nic horšího, z toho se vyšichni brzo vylížete. I když to zamrzí...

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji všem za slova povzbuzení. Zatím je to u nás horší a horší. Až se divím, že Klára si stále uchovává zdraví a nehorečkuje spolu s námi.

    OdpovědětVymazat
  8. Jé Ali,
    letos to opravdu řádí!
    Nejhorší je, když onemocní celá rodina, to pak není nikdo, kdo by se staral.
    Doktorka má pravdu, že to hůř letos snáší dospělí :-o
    U nás už také jedeme druhé kolo, naštěstí jen teploty a když to tu čtu, i lehčí průběh.
    Ale jarní prázdniny, i když polovina lidí nastydlých, jsme ještě dali i s lyžovačkou.
    Tak snad to u Vás výjde příště !
    Brzké zlepšení a následné vyléčení všem u Vás!


    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!