pátek 8. února 2013

Jako z vody



... roste náš Jonášek. Když jsme si ho přinesli, bylo to takové malé nic. Vešel se do dlaně, vždyť k nám přicestoval v krabičce od mobilu. Vážil něco málo přes 300 g. Při dnešním vážení jsem zjistila, že má těch gramů už 730 a mám co dělat, abych ho pobrala oběma dlaněma. Vždyť také většinu dne tráví ... jak to napsat slušně ... prostě zřaním. Jakmile cvaknou dvířka od lednice nebo pustím v kuchyni vodu, okamžitě začne zoufale hladově kvičet. Ráno musím jako první věc dne nasypat mu do misky a dát pořádný kus okurky, jinak by svým kvikotem vzbudil zbytek rodiny. Všude čtu, jak morčata mají sklony k přežírání a hrozí jim obezita. Jonáš bude asi vzorový příklad. Je pravda, že pevné krmivo mu přísně odměřuju, jen seno a zeleninu má bez omezení. Tak snad z něj bude jen statný jinoch a ne tlusťoch. Tento týden mu bylo          5 měsíců.

6 komentářů:

  1. pěkný chlapík, za chvilku bude chtít kromě jídla i nevěstu:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevěstu shání Klárka velmi intenzivně, ale bez úspěchu. Většinou kolem nás mají také kluky, a když už náhodou narazí na holku, to poslední, po čem její majitelé touží, jsou morčecí miminka :-).

      Vymazat
  2. to je krasavec.. Naše holky by taky moc rády morčátko, ale zatím se to neslučuje s naší kočkou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S kočkou si to opravdu neumím představit. Ta by asi trénovala své lovecké pudy :-).

      Vymazat
  3. To už je ale pořádný kus chlapa! :-) S cvaknutím dvířek od lednice to má Adélka úplně stejné, a to i když spí v jiné místnosti. Asi to mají v genech :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, ono když na to přijde, tak manžel na ledničku slyší také docela dobře :-)

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!