pondělí 26. listopadu 2012

Shirley Valentine


Právě jsem se vrátila z divadla. Jsem plná dojmů, těžko se mi třídí myšlenky. Na dnešní představení jsem byla rozhodnutá jít stůj co stůj, navzdory viroze, která se o mě od včerejška pokouší. Dokonce jsem celé dopoledne, kdy děti byly v ústavech, poctivě ležela a pila bylinkové čaje. I kdybych se měla nacpat práškama k prasknutí, bylo mi jasné, že dnes prostě do ABC dojdu. Jednak o bylo zase asi po dvou letech, co jsme s manželem měli jít někam spolu sami. A hlavně - Shirley Valentine se Simonou Stašovou!!!
Naštěstí jsem viry udržela v přijatelných hranicích a mohla se plně oddat hře. A že bylo čemu! Komedie o hledání sebe sama, o hledání snů z mládí nechá chladného asi málokoho. Tedy komedie - ano, většinu představení jsem se smála, ale chvílemi i plakala. Pod legrací na povrchu to totiž tak úplně sranda není. Jak já Shirey rozumněla! A to nemám ještě dospělé děti. Jak s ní budu souznít za pár let? Chvílema mě úplně mrazilo. Teď ještě do Řecka odjet nemohu, ale jednou...
Určitě je to představení, které jsem neviděla naposledy. Ráda bych na to vzala mamku, moc by mě zajímal její pohled. Přece jenom je to jiná generace, zajímalo by mě, jestli i ona to cítí stejně.

7 komentářů:

  1. Nádherné představení, kdysi sem ho také viděla. Ale připomnělo mi to, jak dlouho už jsem v divadle nebyla...

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá hra, naprosto souhlasím. Jen škoda, že je tak těžké na ni sehnat lístky, s chutí bych si ji zopakovala.

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. :-))). Ale s tímhle představením paní Stašová jezdí po republice. Zkus ohlídat, jestli nepřijede někam blíž k vám. Určitě to stojí za to. Anebo v novém roce začnu intenzivně shánět lístky, ráda bych na to vzala mamku. Když budeš chtít, budu shánět i pro tebe.

      Vymazat
    2. Ali díky za nabídku,jenže ono to není jen o lístku. Cesta tam a zase zpátky, hlídání Lucky. Ač je velká, nechci ji nechávat dlouho samotnou. Spousta okolností, možná výmluvy, ale než ve stresu, tak raději nic. proto tak trochu závidím pražákům.Pro tu možnost různorodé volby. Nestěžuju si, neměnila bych.

      Vymazat
  4. U nás taky hrála, leč lístky nebylo možno klasickou cestou sehnat.
    Snad se mi to někdy podaří.

    Věřím, že to musel být zážitek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ivo, naprosto ti rozumím a chápu. Je to složité. A každé má své pro a proti.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!