neděle 7. října 2012

Kamarádi


Takhle rádi odpočívají naši mladí ancistrusové. Pěkně čumáček na čumáček. Nevím, zda je to projev nějaké lásky. Ještě netušíme jejich pohlaví. Jak jsem byla poučena, pohlaví se u ancistrusů určuje podle vousků. Samečci je mají delší a rozvětvenější než samičky. Tihle jsou ještě mladí holobrádci.

Jinak nám rybky dělají opět starosti. Dospělá paví oka po přestěhování do velkého akvária začala vypadat nezdravě. Úhyn jsme žádný nezaznamenali, ale prostě jsou "divné". Náš tatínek strávil mnoho hodin pročítám odborných publikací a hledáním na internetu. Jeho verdikt zněl - mají žábrohlísty. Jen ho mrzí, že nemáme mikroskop, aby si mohl svou diagnozu potvrdit. Dnes dopoledne tedy vyrazil na akvaristickou burzu pro fundované rady a potřebná léčiva. Když se pan prodávající dozvěděl, že nemocná jsou paví oka, nechtěl mu ani přípravek prodat. Prý si vzhledem k ceně připadá jako podvodník. Nemocné ryby máme spláchnout do toalety a pořídit si nové. Vyjde nás to mnohem levněji. Tatínek mu vysvětlil, že tady více než o ryby jde o dětskou dušičku a musíme tedy pro záchranu ryb udělat maximu. Právě teď se rybky macerují v léčebné lázni a my čekáme na půlnoc, abychom přesně dle návodu vodu vyměnili. A já přemýšlím, jestli je to opravdu normální takhle blbnout kvůli pár rybám. Snad ani radši nebudu rozvádět, že mám díky nim za sebou pár bezesných nocí.

2 komentáře:

  1. Je to normální, neblbneš kvůli rybám, ale právě kvůli té dětské duši. Jestli tě to uklidní, my jsme nechali 2 roky po sobě operovat kocoura, který byl jasně na utracení po střetu s autem. Co nás to stálo raději psát nebudu. Snad jen , že kocou tenkrát přežil. V obou případech, zemřel stářím.

    OdpovědětVymazat
  2. Já myslím,že je to důležité,nejen kvůli dětské duši,copak dospělí duši ztrácejí ????Akvárko mám rok,už trochu vím,ale začátek byl příšerný,teď dělám zásahy minimální a ještě stále nevím,jak čistit a opečovávat,aby rybičky měly dostatečný komfort.Docela dost informací jsem našla na netu,ptám se ve zverimexu,konzultuji,bezesné noci jsem měla taky a pár záchranných akcí,smutných,jeden frajer s ploutvičkami má i vlastní náhrobek.Je to normální blbnout a také jsem pro maximum,ono se to totiž projeví i jinak v životě a přece nechcete po potomku,aby to flákal ?Krásný den a ať se daří !

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!