čtvrtek 25. října 2012

Další alergik

Dnešní den jsem chtěla využít k návštěvě alergologie, abych Kláru nemousela uvolňovat ze školy. Čekala ji běžná kontrola a zhodnocení uplynulé pylové sezony. Vzhledem k tomu, že letos měla příznaky velmi mírné a  v relativně krátkém období, domluvily jsme se s paní doktorkou, že zůstaneme u antihistaminik i nadále a vakcíny zatím nasazeny nebudou.
David s námi dnes musel taky. Vzhledem k tomu, jak na jaře a v létě neustále prskal a nudlal, měla jsem podezření. Už samo "vyšteření" (tzn. poslech a kouknutí do krku) byl boj, ze kterého jsme byli spocení David, já i paní doktorka. Nevím, co se mu zase v hlavě urodilo, ale nechtěl na sebe nechat sahnout. Proto kapání alergenů paní doktorka omezila, jak jen mohla, dostal jen ty pylové. A pěkně se mu na ruce urodilo - samé červené fleky. Je alergický snad na všechny pyly, které vás napadnou. Pěkně mu pokryjí celou sezonu - začne jarními stromy a keři a přes obilí se pěkně dopracuje až k travám. Přesně podle příznaků  - pokud cokoliv pokvete, bude smrkat a pšíkat. A to ještě musíme "někdy" dotestovat i zbytek alergenů. Zatím tedy zůstaneme u léků, ale vypadá to, že v budoucnu ho vakcíny neminou. Zatímco mně se po proběhnutí obou těhotenství alergie výrazně zlepšila, Klárka ji má trochu silnější než já a David to schytal plnou silou. Je mi to moc líto, mám pocit, jako že za to můžu já, když to děti zdědily po mně ( i když racionálně vím, že by mohly bý alergici i bez mého přičinění). Zase ale na druhou stranu, když vidím, s jakými chorobami se potýkají jiné děti, říkám si - "Zlatá pylová alergie!"

2 komentáře:

  1. Příjemné to, Ali, určitě není. Ale přesně jak píšeš, na světě jsou mnohem a mnohem horší věci.

    OdpovědětVymazat
  2. Po zkušenost s klukovými alergiemi bych na lékaře moc nedala. Jak ti nás strašili!! Alergie měl (a má) vlastně úplně na všechno. Nejhorší byla potravinová, kdy od tří let měl dietu bezlepková, bezmléčnou, prostě všechny, co snad jsou :-) Těch léků, co do sebe za ta léta nacpal... Přestože jsem vše stoprocentně dodržovala (nemohl ani do školky, družiny, byla jsem s ním doma), hodnota Ige v krvi se mu zvýšila už do tak absurdní hodnoty, že by vlastně nemohl jíst vůbec nic a dýchat také ne. Takže jsme všechno zrušili, žádné diety, a je v pohodě... Stále má ekzém, ale rozhodně už není tak omezený v životě.
    Takže nesmutni.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!