pondělí 3. září 2012

Rozlítaný den

Dneska jsem si připadala jako veverka. Pořád jsem někam běhala a nemohu říct, že bych byla s výsledky úplně spokojená.
Ráno jsem odvedla Davida do školky. Nechtěl. Šel už do Žabiček, kde jsou docela velké děti. Je tam asi osm předškoláků. To by Davidovi ani nevadilo, díky Klárce a jejím kamarádkám vždy inklinoval ke starším dětem. Z jeho původní třídy tam však přešel pouze on a jedna holčička, se kterou se nekamarádí. Takže třída nových dětí, které se znají z přechozího roku. Největší kamen úrazu jsou však paní učitelky. Na nové dospělé si David velmi těžce zvyká. Já osobně ani z jedné paní učitelky příliš nadšená nejsem, ale své rozladění se snažím před Davidem tlumit.
Protože David chodí do školky téměř až na devátou, pospíchala jsem, abych byla doma, až přijde Klárka ze školy. Ta přišla nadšená. Paní učitelka je prý hodná. Mám strach, aby nebyla hodná až moc. Klára prý chvílemi neslyšela, co paní učitelka říká, tak ostatní děti během hodiny křičely. A to sedí ve druhé lavici!
Popadly jsem seznam ze školy a frr na nákup. Z nákupu honem domů, Klárka naobědvat a rychle pro Davida. Ve 13 hodin jsem totiž museli být v hudebce, aby si Klárka sjednala hodiny flétny. Škola měla být otevřená od jedné hodiny. Proto mě překvapilo, že ve 12:45 byly všude na chodbách ohromné davy lidí a někteří už odcházeli.  Čekalo nás příjemné překvapení. Klárku bude učit mladá paní učitelka, která jí měla přezkušovat u přijímaček a Klárce se už tehdy moc líbila. Nepříjemné překvapení bylo, že paní učitelka má 19 studentů a učí jen dvě odpolede v týdnu. A to ještě ty dvě, kdy má Klára balet. Většinu hodin měla navíc obsazených (kdy si to studenti proboha zarezervovali?), nabízela mi časy po 19 hod. To je už na Klárku pozdě. Nakonec jsem objevily volné okénko v ponděli a naplánovaly to tak, že jí hodina bude navazovat na hudební nauku. To je se mi docela ulevilo.
Z hudebky kvapem na balet. Tam bylo jasné, že musíme najít nějakou náhradu za pondělní hodinu. Spolu s Klárkou by přestoupila i její kamarádka. Jednak holky nechtějí chodit spolu, navíc spolu mají nastudovaný duet na soutěže, takže je nutné zkoušet dohromady. Jako alternativu naší hodiny nám pan učitel nabídl pátek odpoledne. Což o to volno máme. Ale kamarádka nějakou aktivitu již má. Tak vůbec nevím, jak to vyřešíme.
Protože náš tatínek měl dnes narozeniny, chystala jsem sváteční večeři. No, sváteční je asi silné slovo. Prostě lepší rychlovku, kterou jsme zvládla přichystat za zhruba 40 min.
Jestli budou i další dny probáhat v takovém kvapíku, vánoc v plném dušením zdraví nedožuju!

2 komentáře:

  1. :-) Opravdu bleskový den. Sladit všechny kroužky dohromady, aby toho děti neměly najednou hodně. Stále to mám v živé paměti, teď už si organizuje svůj čas sám. Ale na druhou stranu mi je líto, že to tak uteklo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, právě že to strašně moc letí. Já sice remcám, vztekám se a nadávám, ale na druhou stranu se snažím si to užít. Je mi jasné, že to nebude mít dlouhého trvání!

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!