sobota 16. června 2012

Masožravky





 V botanické zahradě Na Slupi byla včera zahájena výstava masožravek. Všechny nás tyhle hříčky přírody dost fascinují.  David jim říká "kytkoví šunkožrouti". Všimli jste si - mají to na opak, to oni žerou zvířata! Vypravili jsem se celá rodina je  okouknout. Viděli jsem opravdu rozličné exempláře, moho zajímavého jsme se dočetli. Např. i to, že se zvířaty jsem to nepřehnala  - některé druhy láčkovek spořádají zvíře ve velikosti krysy nebo holuba.
Dopředu jsem hlásila, že tentokrát opravdu žádné kytičky kupovat nebudeme. Dětem, které vzdychaly v prodejním koutku, jsem vysvětlila, že těmhle kytkám nemůže poskytnout správné podmínky, proto je tedy nebudeme doma týrat. Byly smutné, ale pochopily. Utěšila jsem je alespoň masožravkovým pexesem. U vchodu nám pán s úsměvem podával pytlíček se slovy : " Tady je malá hračka pro děti. Sestavte si vlastní masožravku." V domění, že se jedná o nějaké puzzle jsme mu moc poděkovali a vydali se zkoumat další zákoutí zahrady. V klidu na lavičce jsem pytlík rozbalila. K mé hrůze tam byl květináček, balíček substrátu a zkumavka se semínky a návod na pěstování rosnatky! Takže nás masožravka nemine! Semínka zasijeme až po dovolené, abychom je mohli denně sledovat.



Když už jsme byli v botanické, nešlo opominout naše milované kaktusy.

3 komentáře:

  1. Botanickou Na Slupi miluji! I doma by se dalo vytvořit pro masožravky příhodné prostředí, třeba v akvárku :-)Výstava je moc pěkné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě dalo. Ale chtějí hodně sluníčka, nejlépe parapet okna orientovaný na jih nebo jihovýchod. A to už máme všechno obsazené :-)

      Vymazat
  2. To jsem ráda, že se k vám jedna masožravečka dostala - i když fíglem:-) Budeme se těšit na reportáž!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!